21. září - Nové hlediště

Ještě před začátkem prázdnin obsadili divadlo dělníci. Byla totiž spuštěna obnova hlediště kvůli nutným opravám. Zastaralé a nevyhovující obklady na stěnách, závěsy na balkonech i koberce se musely vyměnit za nehořlavé materiály. „Věděli jsme, že opravy potrvají déle, než jsou naše divadelní prázdniny. Proto hrajeme v září na Malé scéně a zároveň jezdíme na zájezdy. Za chvíli se ale vrátíme na velké jeviště," usmívá se manažerka divadla Jitka Honsová. „Stane se tak ve středu 21. září, kdy u reprízy komedie Sám na dva šéfy slavnostně nové hlediště otevřeme," říká. Vstupenky na brilantní komedii s živou kapelou a s Davidem Vaculíkem v hlavní roli jsou stále k dispozici v pokladně divadla.

26. září - CD muzikálu Pokrevní bratři

Premiéru měl téměř před rokem, stal se divácky nejoblíbenější inscenací loňského roku a účinkují v něm dva držitelé ceny Thálie Tomáš Šulaj a Yvetta Blanarovičová. Řeč je o muzikálu Pokrevní bratři. Obliba silného příběhu v režii Radka Balaše je u diváků natolik velká, že se divadelníci rozhodli připravit dárek v podobě CD s písněmi z muzikálu. V dubnu se kapela pod vedením Josefa Fojty pustila do nahrávání a nyní je hotovo. „26. září po repríze muzikálu CD slavnostně pokřtíme a diváci se můžou těšit na autogramiádu a další překvapení," prozrazuje herec a mluvčí divadla Josef Kubáník.

30. září - Nové logo a předplatné

Modernizace uherskohradišťské scény, tak jak se k ní zavázal ředitel Michal Zetel, pokračuje úspěšně. Téměř rok tak vznikal nový moderní vizuál. „O konzultaci jsme požádali i uznávaného Aleše Najbrta, jehož studio vytvořilo vizuál České televizi, Kontu Bariéry, České filharmonii či karlovarskému filmovému festivalu," vyjmenovává herec a mluvčí divadla Josef Kubáník a dodává: „Podařilo se to". Novou grafickou podobu Slováckého divadla představí divadelníci poslední zářijový den a zároveň odstartují předplatné na příští rok.

Lepší servis pro diváky

Pokladna déle otevřená

Doba, kdy byla divadelní pokladna otevřena pouze pár dnů v týdnu, a to ještě jen v odpoledních hodinách, je pryč. "Moderní divadlo by mělo být připraveno přivítat diváky kdykoliv," říká manažerka Jitka Honsová. Od začátku září se tak otevírací hodiny divadelní pokladny rozšířily od 10.00 do 18.00 hodin.

On-line prodej předplatného

Slovácké divadlo spustilo i on-line prodej předplatného, byť jde zatím jen o předplatné Pohádkové. Permanentky na čtveřici pohádek, které děti a jejich rodiče uvidí vždy v neděli odpoledne počínaje listopadem, je možné koupit už nyní na webových stránkách divadla a prodej potrvá do 15. října. „Cena Pohádkového předplatného je přátelská – 400 korun pro jednu osobu, nehledě na věk či výšku," prozrazuje manažerka divadla Jitka Honsová a slibuje, že online předprodej bude na podzim možný i pro nové zájemce o večerní předplatné. (kaj)