Lídr kapely Pepa Pavka dostal k výročí skupiny dokonce dárek od exkluzivního hosta večera, kterým nebyl nikdo jiný než moravský Japonec nebo japonský Moravák Tomio Okamura. Ten Pavkovi předal pro celou kapelu zlatou desku s vyrytým třicetiletým výročím.

„Když se někdo pohybuje na hudební scéně třicet let a dokáže se prosadit v celé republice, určitě to zaslouží obdiv," nechal se slyšet Tomio Okamura. Významné jubileum přišli se současnou sestavou Argemy oslavit také její bývalý členové či vrchní textař Zbyněk „Bobr" Horák.

Na pódiu tak Jarka Plška, současného zpěváka seskupení, vystřídal například Jiří Strážnický či Rosťa Fojtík. Jedním z vrcholů večera byl křest CD – boxu vydaného právě k výročí kapely s názvem Argema A – Z, který obsahuje sedm CD a jedno DVD. Této čestné povinnosti se v Hluku ujal sedmiletý syn Josefa Pavky.

Moderátor večera Jiří Blaha po skončení akce poznamenal, že si večer moc užil, protože diváci byli skvělí. Není divu, více než dvoutisícový dav náležitě ocenil práci organizátorů, kterým se podařilo na koncert dostat většinu bývalých členů Argemy.

„Dát všechny dohromady bylo to nejnáročnější. Bohužel ne všichni se mohli zúčastnit. Křest nového cédéčka se uskutečnil v Praze, chtěli jsme ale výročí oslavit i s našimi fanoušky na Moravě, právě proto tato akce vznikla," vysvětlil hlavní pořadatel Míla Rozner.