„Jaký je přesný obsah vystoupení neprozradím, ale diváci se mohou těšit na prakticky vše od lehání na ostré kopí, přes salta, až po lámání hrubých dřevěných kulatin na hlavě mnichů,“ obestřel show rouškou tajemství mluvčí pořádající agentury Laros Petr Trávníček s tím, že k vidění bude celistvý průřez historií shaolinského umění.

Shaolini vystoupí jen na dvou místech v republice – ve Zlíně a v Brně. Zdejší diváci se tak zařadí mezi tři miliony lidí na světě, kteří um mnichů už obdivovali. „Ve Zlínském kraji v posledních deseti letech takovéto šaolinské vystoupení nebylo možné vidět,“ zdůraznil Trávníček.

Vystoupení dává možnost nahlédnout do filozofie mnichů-bojovníků. Spolu s nimi vystoupí historicky poprvé skupina pěti Indů, kteří předvedou umění kalarijapajatu. „Předvedou bojová i tělesná umění v indickém stylu. Je to symbolické spojení dvou kultur,“ podotkl Trávníček.

Zhlédnout umění mnichů-bojovníků, jejichž vystoupení se uskuteční pod záštitou primátorky Zlína Ireny Ondrové, budou moci diváci už v neděli 9. listopadu od 18 hodin ve zlínské hale Novesta. Vstupenky lze zakoupit v obvyklých předprodejích.