Modely od pěti butiků působících v centru Uherského Hradiště na sebe oblékly nejen druhá vicemiss ČR roku 2009 Hana Věrná nebo herečka s vlčnovským původem Eva Josefíková. Obecenstvu oblečení předvedli také moderátor Petr Kopčil, houslista Petr Štulír, hradišťský místostarosta Stanislav Blaha, fotbalistka Zdeňka Skupinová a řada dalších známých tváří.

„Nedá se říci, že bych si to nějak užíval. Rozhodně nejsem ve své kůži," popsal své pocity po prezentaci svatebního kompletu spolu s cvičitelkou aerobiku Kateřinou Hrazdilovou Bočkovou místostarosta Bla­ha.

Jako politik má přitom s veřejným vystupováním zkušenosti. Různých proslovů již absolvoval mnoho desítek. „Jenže to je rozdíl. Tady musí projev jako celek nějak vypadat. Sice jsem nepodal profesionální výkon, ale myslím, že návštěvníci večera pro to mají pochopení," dodal Stanislav Blaha, jenž se charitativní přehlídky Hvězdy a móda aktivně zúčastnil podruhé.

„Jsem rád, když někdo nestojí pouze s nataženou rukou, ale dokáže si prostředky na fungování získat třeba i takovou zábavnou formou," podotkl.

Čtvrtý ročník přehlídky byl tak trochu premiérou. Uskutečnil se totiž poprvé nikoliv v uherskohradiš­ťském Klubu kultury, ale kunovickém Panském dvoře. „Prostory mají sice sloužit primárně podnikání, ale těšíme, že se našlo i dobročinné využití," prohlásila starostka Kunovic Ivana Majíčková.

I přes občasnou nejistotu se nakonec neprofesionální modelové a modelky v záři reflektorů neztratili. Vždyť na nacvičení celé parády bylo k dispozici pouze jedno sobotní odpoledne. „Nejlepší by bylo týden pořádně zkoušet, to ale prakticky není možné. Nesnažíme se proto přehlídku dělat složitě," vysvětlila ředitelka hradišťské Diakonie Zuzana Hoffmannová.

Kromě předvádění šatů se publikum dočkalo také vystoupení řady účinkujících. Výtěžek ze vstupného poputuje na provoz dvou sociálních služeb Diakonie, tedy denního stacionáře pro osoby s těžkým mentálním a kombinovaným postižením a poradny rané péče. Jeho výše prozatím není známa, loni činil 21 tisíc korun.