První návštěvníky v sále přivítala před 19. hodinou metalhardcorová partička Incalm z Blatnice pod Svatým Antonínkem. O hodinu později ji vystřídali uherskohradišťští Free Fall. Ti Robertovi věnovali svou skladbu Little piece of eternity (Malý kousek věčnosti).

„Písnička je vlastně o odchodu blízkého člověka, takže v tom, že jsme ji zahráli Robertovi, byl kus symboliky," vysvětlil lídr Free Fall Jindra Hráček.

Již tradičními účastníky ROBfestu byli uherskobrodští Chaos In Head, kteří se svojí říznou crossowerovou muzikou vtrhli mezi posluchače po 21. hodině. Zhruba hodinového setu si na pódiu očividně užíval jejich baskytarista a hlavní organizátor ROBfestu Svaťa Tinka. Hodinu před půlnocí rozpogovali už dobře naladěné publikum punkoví Plexis. Ti ze svého repertoáru nevynechali ani hit Báry, který si s nimi zazpíval v té chvíli zcela zaplněný parket. O velké finále ROBfestu se postarali vyškovští Dark Gambale se svými energií nabitými skladbami a atraktivně přemýšlivými texty. Jednou ze závěrečných písní, jíž minifestival, krátce před půl druhou nad ránem uzavírali, byla jejich veleslavná hitovka Baletky v hlavě. Definitivně poslední pak jejich verze Zubaté od Pražského výběru.

„Jsem moc rád za to, že kluci ROBfest pořádají a každý rok v Dolním Němčí představí regionální i celorepublikově známé kapely. Já jsem si akci užíval a bylo vidět, že lidi kolem mě také. Byl to fakt výborný zážitek," nechal se slyšet Ludvík Daněk, který na akci dorazil až ze Švýcarska, kde momentálně se svojí rodinou bydlí.

ROBfest se poprvé uskutečnil před dvěma lety jako vzpomínka na zesnulého bubeníka Roberta Tinku, který v letech 1987–2010 působil v dolněmčanských kapelách Dagnes a AmöbiA. V uplynulých letech se na ROBfestu, mimo jiné, představily kapely Visací zámek či Alkehol.