Soubor, který vedou čtyři dospělí a vystupuje v něm přibližně pětadvacet dětí, se divákům představí ve více než hodinovém programu. Bejbypankáči, jak si uskupení přezdívá, zazpívají písničky originálního Kašpárka v rohlíku a přidají i reggae skladbu kapely Začalovec s názvem Slunce svítí.

Kromě zpěvu děti divákům taky zatančí. „Pohyb jsme přidali až loni, kdy jsme zhlédli nějaká videa z koncertů a zjistili, že to statické zpívání není úplně ono. A na koncertech je to znát, diváky i nás samotné to baví daleko víc," přiznal jeden z vedoucích Petr Lecián. Jen by to podle něj chtělo víc tréninku. „Většinou se sejdeme až před nějakým vystoupením. Chtěli bychom ale nějakou pravidelnost zavést," dodal.

Revirvál vznikl v roce 2011 jako jednorázový projekt. Divákům se ale zalíbil natolik, že se dospělí rozhodli udělat z něj regulérní kapelu pro děti s občasným koncertováním. Dokonce vystoupil i na festivalu Kefír, který pořádá originální seskupení Kašpárek v rohlíku.

A proč se vlastně skupina nejmenuje revival ale revirvál s R uprostřed? „Z původních verzí některých písní jsme totiž udělali pořádný vyrvál. Je to tedy taková skloubenina obou slov," vysvětlil Petr Lecián. (sti)

FOŤTE Slovácké slavnosti vína a VYHRAJTE