Pane řediteli, jak jste spokojený s průběhem předplatitelské kampaně?

S kampaní jsem v zásadě spokojen. Nejsem ale spokojen se samotným procesem objednávání a vyřizování žádostí. Na tom musíme zapracovat. Cesta od chuti zákazníka stát se předplatitelem, ať již novým, nebo stávajícím, který chce své předplatné jen obnovit, musí být mnohem snazší a hlavně rychlejší.

Můžete prozradit aktuální stav předplatitelů?

Stále ještě vyřizujeme žádosti, takže konečný stav zatím sami nevíme, ale pohybujeme se rozhodně někde kolem osmi tisíc předplatitelů. Pevně věřím, že nás naši fanoušci opět podrží a rekord bude dosažen.

Už dlouhou dobu se Slovácké divadlo drží na pomyslném prvním místě jako divadlo s největším počtem předplatitelů. Co to pro vás znamená?

Pocit smysluplnosti naší práce, poměrně značné provozní nasazení, kdy onemocnění tří herců, jako se nám to stalo právě minulý týden, nebo těhotenství hereček, které nás také postihlo (v dobrém pochopitelně), může celý plán značně zkomplikovat a přesun jednoho představení může způsobit lavinu událostí. Znamená to ale hlavně obrovský závazek vůči divákům.

Jaké výhody mají předplatitelé?

Nespornou výhodou je, že předplatitelé uvidí šest titulů za velmi lákavou cenu a nebudou muset složitě shánět vstupenky. Navíc mají bonus v podobě 25% slevy na inscenaci uváděnou na Malé scéně. Hlavní výhodu ale spatřuji v tom, že mohou vidět všechny nové inscenace, které nastudujeme a nechat se překvapit kusem, na který by třeba z vlastního rozhodnutí nešli.

Co si myslíte, že diváky do Slováckého divadla nejvíce láká?

Vynikající herecké výkony, hlad po umění a v dobrém slova smyslu i vypjatý patriotismus.

Nedávno měla úspěšnou premiéru hra Zlatý drak ve vaší režii. Povedla se?

Já jsem velmi spokojený. Pro mne a myslím, že i pro herce to opět bylo něco nového a vzrušujícího. Uvědomuji si, že pro konzervativnějšího diváka to může být obtížné sousto, ale jsem si jist, že své diváky si tato inscenace najde, byť jich bude patrně menšina. Beru to tak, že tato jistě náročná záležitost je vyvažována „diváčtějšími" kusy. Před Zlatým drakem jsme uvedli muzikál Pokrevní bratři a další premiérou je brilantní komedie Bez roucha.

Poslední šance získat předplatné. Už jen tento týdenUž jen do konce tohoto týdne budou divadelníci přijímat přihlášky k předplatnému. Pro ty, kteří nevědí, jak na to, naposledy shrnujeme možnosti, jak si roční permanentku zajistit.
Jak: Předplatné je možné objednat na webu divadla, nebo si pro ně zajít přímo do pokladny. Tam každý zdarma dostane i katalog, jenž obsahuje informace o všech připravovaných titulech.
Za kolik: Cena předplatného se pohybuje okolo tisíce korun. Jeho majitel výrazně ušetří. Cena jedné vstupenky jej tak vyjde na přibližně 180 korun, přitom kdyby si každý lístek pořizoval zvlášť, zaplatil by až 350 korun za kus.
Co uvidí: Během roku každého předplatitele čeká šest titulů. Je mezi nimi komedie Bez roucha, česká klasika Vojnarka psychologické drama Nepřítel lidu, ale také komediální muzikál Hra o pyžama a další hry.

Slovácké divadlo má rekord nadosah

Na podzim byla v divadle odstartována kampaň k předplatnému pro rok 2016. Slovácké divadlo v ní usiluje o zápis do České knihy rekordů jako divadlo s největším počtem předplatitelů. Divadelníkům stačí mít tento rok 8000 abonentů. Všichni v divadle věří, že se rekord podaří. Co je k takovému optimismu vede?

„Samotní diváci. Ti nás každým dnem ujišťují, jak se těší na každou novou premiéru a sledují všechno, co se kolem ní děje," prozrazuje herec a mluvčí divadla Josef Kubáník. „Tady na Slovácku k sobě máme všichni blízko. Je to nepopsatelný pocit, když vidím, že spolu všichni tak držíme pohromadě. Zápis samotný je jen třešinka na tom sladkém dortu."

Jeho slova potvrzují i režiséři. Radovan Lipus, jenž spolupracoval s nejlepšími soubory u nás včetně pražského Národního divadla, prohlásil: "V Hradišti sídlí divadelní Bůh." Jeho kolega Šimon Dominik, který v sobotu představil ve velmi úspěšné premiéře ztřeštěnou komedii Bez roucha se zase přiznal. "Nebude se mi chtít z Hradiště domů. O Slováckém divadle se mezi režiséry vyprávějí legendy a po zkušenosti z posledních měsíců vím, že jsou pravdivé." (kaj)