Vystavuje obrazy a grafiku (suchá jehla), v minulosti se zaměřovala i na kresbu a koláže. Výtvarné tvorbě se jako koníčku začala věnovat v roce 1959, absolvovala LŠU v Uherském Hradišti u profesora Rudy Kubíčka a v roce 1974 se stala členkou Výtvarné skupiny při tehdejším Sdruženém závodním klubu.

Ta za odborné spolupráce komunisty persekvovaného Igora Zhoře z Brna soustředila zajímavé autory regionu (Vašatová, Bystřický, Botek, Psotka, Pavlica, Kup, Abrhám, Damborský, Habáň, Nemrava, Kodrla, Šrahůlek, Vlasatík, Škrášek a další – řada z nich se vernisáže zúčastnila).

Burďáková se úspěšně zúčastňovala soutěží a výstav neprofesionálních výtvarníků a doposud připravila čtyři autorské výstavy (2x Luhačovice, Veselí nad Moravou, Trenčín), s Lenkou Jurečkovou a Janou Horákovou vystavovala v Olomouci. Pravidelně se zúčastňuje družebních výstav Setkání – stretnutie v Uherském Hradišti a Trenčíně.

Námětově autorka představuje obrazy a grafiky dvou základních okruhů – inspirace přírodou (kytice, krajina) a figurální motivy, přičemž ty ze staršího období mají až filozofující podtext s dotekem symbolismu (např. obrazy V kruhu, Pieta, Zahrada, která nebolí).

Mnohotvárnost přírody a její proměny v čase zrodu i zániku je zachycena něžně ženským, ale přitom razantním rukopisem.

Vše je podtrženo harmonickým souzvukem jemných valérů barevné palety (převažující modrá, fialová, zelená, oranžová…).

Při reálnosti námětů dostávají obrazy i grafiky až snový charakter.

Mají zvláštní dar vyvolat pocit klidu, pohody, usmíření – což ocenili účastníci vernisáže.

A přesvědčit se o tom v Galerii s Andělem mohou přátelé výtvarného umění do konce března.

Autor: Miroslav Potyka

Výstava stavebnic Festival IQ Play v kongresovém centru  REC Group ve Starém Městě.
Ve Starém Městě začal Festival IQ Play 2019