Ve více než tříhodinovém pásmu přál zpěvem a tancem Lubomíru Málkovi dlouhý zástup folkloristických kumštýřů nejen z Uherskobrodska, ale i z Horňácka či z Kyjovska. Na pódiu nemohla chybět jubilantova srdeční záležitost, soubory Olšava a Oldšava, vystoupili i gratulanti z řad hudebních osobností, jako Vlasta Grycová, Magdalena Múčková, Martin Hrbáč, Jan Maděrič a další. Vtipně a v odlehčeném duchu programem provázeli Miroslav Potyka a Boris Papp. Oslavenec se dočkal také několika překvapení. 

Jedním z nich byla písnička, kterou mu vícehlasně zazpívaly jeho dcery Jitka a Taťána spolu se svými dětmi Gabrielou a Štěpánem. Jedním z vrcholů večera se stal křest zpěvníku Primášovy písničky. „Neříkám, že je to životní dílo Luboše Málka, ale dobře vím, kolik energie v posledních dvou letech přípravě této knížky věnoval," poznamenal Miroslav Potyka. Publikace obsahuje 228 záznamů písní, které zpíval, nebo které má rád. Texty jeho dcery Jitky Novotné Málkové a Jiřího Jilíka, profily souborů Olšavěnka, Olšava a Oldšava, bohatou fotodokumentaci, a také zajímavé přílohy v podobě CD s nahrávkami Olšavy a BROLNU, včetně DVD s pořady České televize.

„Už z tohoto výčtu lze usuzovat, že se jedná o mimořádný ediční počin," dodal Miroslav Potyka. Jednou z kmotřiček zpěvníku se stala také Zuzana Malcová z ministerstva kultury. „Knížka je moc hezká a potěšilo mě, když jsem se dozvěděla, že je výtisk prakticky rozebrán, takže jsme se domluvili, že přispějeme ještě jednou, aby mohl být zpěvník dotisknut a dostalo se na všechny," řekla Zuzana Malcová. A zdravá nadsázka s humorem nechyběly ani u slavnostního uvítání knihy na tomto světě.

„Křtít ji budeme korytňanskou slivovičkou, v Olšavě řečenou Lubošovicou. Luboš Málek je totiž velmi úspěšný alchymista a jedna z jeho zálib je vytváření ovocných pálenek," řekl s úsměvem Boris Papp. Oslavenec se rovněž dočkal své dirigentské premiéry, kdy na pódiu dostal pod svou taktovku nejen Olšavu a Oldšavu, ale také recesistické seskupení Ovocenka. Pestré pásmo vystoupení vyvrcholilo až po tří a půl hodiny dlouhém programu, v jehož závěru přítomní poctili účinkující gratulanty a hlavně osobnost Lubomíra Málka bouřlivým potleskem. „Co říct? Bylo to vynikající. Ovace ve stoje to dokazovaly za vše," shrnul své dojmy Josef Daněk, který se slavnostního večera zúčastnil spolu se svou manželkou.

Lubomír Málek patří mezi nejvýznamnější osobnosti Olšavy za téměř pětašedesát let její existence. Narodil se 21. června 1945 v Korytné v rodině s hudební tradicí. Začal se učit hrát na klavír, housle a cimbál a ve čtrnácti letech přišel do muziky Olšava jako klarinetista a houslista. Počátkem 70. let převzal po Jaromíru Procházkovi post primáše. Velký vliv na něj měl jeho kamarád cimbalista a všestranný muzikant Horymír Sušil. Lubomír jako sólista spolupracoval s Brněnským rozhlasovým orchestrem lidových nástrojů i bratislavským, rád si zahrál a zazpíval i s dalšími moravskými cimbálovkami. Připravil více než dvě desítky hudebních nosičů, několik sborníků a zpěvníků a spoustu pořadů s Olšavou, včetně rozhlasových nahrávek a televizních záznamů. A byl vždy hlavní osobností Olšavy, i když soubor vedli „ti pro věření". K folkloru přivedl také obě své dcery Jitku a Taťánu. Olšavě se věnoval více než 50 let, z toho zhruba 40 let dělal primáše. Kromě toho je spoluzakladatel 360 členného Klubu Štěpánů, jehož je permanentním starostou.