Pracovníci nejnovější kulturní chlouby Slovácka měli co dělat, aby nápor zájemců zvládli. „Nebylo možné organizovat komentované prohlídky, nicméně je zde natolik propracovaný informační systém, že i individuální prohlídky jsou plnohodnotné," konstatoval kurátor expozice Jaroslav Pelikán.

Většina příchozích podle něj byla s výstavou spokojená, což často dávali najevo i pochvalnou poznámkou do návštěvní knihy. „Někteří lidé byli zklamáni z toho, že jsme vybírali vstupné. Jedná se však o soukromou galerii, jež nemá statut státní památky a potřebuje prodejem lístků pokrýt například pronájem prostor," vysvětlil Jaroslav Pelikán.

Nejočekávanějším sobotním hostem galerie bezesporu byl předseda české vlády Petr Nečas. „Nevyžadoval nějaké zvláštní pocty. Společně s panem Zemkem jsme si nejdříve připili a poté jsem ho provedl výstavou. Zběžně, protože doprovod na něj podle protokolu tlačil, aby se nedostali do časového skluzu. Zaujala ho především nejkvalitnější Uprkova díla, aniž bych je musel nějak široce komentovat," dodal kunsthistorik Pelikán s tím, že premiér se mu vyznal ze svého velmi dobrého vztahu k výtvarnému umění. Zároveň naznačil, že by se do galerie rád znova a podrobněji podíval.