I v neděli se 11členný divadelní ansámbl trefil do vkusu dětí, jejich rodičů vhodně zvoleným tématem čerpaným z přírody, nesoucím název Co se děje v trávě.

Přestože za okny kulturního domu byla zima, v jeho sále zvolené karnevalové téma jakoby svádělo ulehnout do pomyslné zelené trávy plné květin a nechat si zdát něco krásného, ale také si třeba náležitě v trávě zařádit.

Pro děti z poloviny mateřských škol v regionu začal v tomto týdnu kurz výuky plavání. V pondělí 5. března dorazilo do hradišťského aquaparku i sedmnáct předškoláků z Mateřské školy Pod Svahy.
Bylo to super, hlásili předškoláci po první lekci plavání

Díky ostříleným divadelníkům, kupříkladu Ferdovi mravencovi, brouku Pytlíkovi, žížale či Zlatohlávkovi, ale i malým holčičkám v roli berušek, v několika minutách od zahájení karnevalu to v sále vypadalo jako v mraveništi.

Děti v různorodých karnevalových kostýmech pobíhaly sem a tam, tancovaly, účastnily se soutěží, her a jaksepatří dováděly.

Nadšení, jaké bylo patrné z tváří dětí, bylo zase odměnou pro rodiče, kteří masky svým ratolestem nachystali, ale i napajedelským hercům, kteří se postarali o to, aby si kluci a holky odnášeli z karnevalu ty nejhezčí zážitky.

Sportovní hala v Hluku hostila jubilejní 10. Vinařský ples, který uspořádalo vinařství Zlomek a Vávra z Boršic u Blatnice.
Vinařský ples v Hluku bavil Zdeněk Izer

„Mám radost z toho, že děti přišly na karneval, a to díky svým maminkám i babičkám, které mají bujnou fantazii, převážně v maskách broučků, motýlků, berušek, mravenečků, krtečků, myšek a dalších hmyzích tvorečků,“ neskrýval radost kudlovický starosta Josef Snopek.