Lukáš Velecký, každoroční pořadatel, potřeboval oddech, a tak předal organizační štafetu.

Následování v započatém úsilí se ujal Libor Velan, autor knih o Slovácké gastronomii.

„Nabídl jsem se, že bych akci pořádal v Bystřici pod Lopeníkem, ale pod jinou značkou. Navíc bych ji chtěl organizovat dvakrát do roka s ohledem na úrodu a produkty,“ uvedl pořadatel Libor Velan.

Pozvání na letošní Vegapiknikovou premiéru přijali i dva hosté. Marek Gonda, výrobce přírodních nástrojů a hudebník, přijel za návštěvníky z Komně.

Jeho autentické pojetí hudby utužilo komorní atmosféru stodoly, do níž se pak pomalu vplížil Marek Smetana s lidovou prezentací vegetariánství. O zbytek programu se postaral sám organizátor se svou domácí ochutnávkou. (tul)