Je však sestavená pouze z části snímků, před nedávnem vystavovaných v Muzeu J. A. Komenského.

„Etiopie je země mimořádně zajímavá, zvlášť pro etnografa. Pohled, na ni, je však daleko širší a já zde mohu představit pouze část toho, co jsem v Etiopii viděl. Jsou to především kmeny z povodí řeky Omo, což je oblast, kde se dodnes zachoval animismus (víra v existenci nesmrtelné, samostatné duše a duchovních bytostí – pozn. red.) a kde se doposud žije na úrovni doby kamenné," poznamenal Pavel Popelka v úvodu vernisáže.

Zcela zaplněnému Cafe Clubu pak přiblížil Etiopii i její obyvatele. O Etiopanech prozradil, že jsou to velice pohlední lidé. Ženy tam prý mají vlnité vlasy, jsou převážně štíhlé postavy a vyznačují se jemnými rysy.

„V Etiopii je velmi bohatá etnická rozmanitost. Žije tam více než osmdesát etnik s vlastním jazykem i kulturou. Mnohá etnika tam dodnes dodržují svůj tradiční způsob života," popisoval autor výstavy posluchačům zemi „východoafrického rohu".

Ta se podle jeho slov rovněž vyjímá svým nezaměnitelným rázem přírody.

„Ze všech afrických států má totiž nejvyšší průměrnou nadmořskou výšku. Více než osmdesát pět procent jejího území leží víš jak 1800 metrů nad mořem, takže pohybovat se v těch horách je někdy klimaticky příjemnější než v jiným částech Afriky," podotkl Pavel Popelka těsně před tím, než se dal do čtení několika pasáží ze svého Cestovního deníku.

Výstava fotografií potrvá v Cafe Clubu do 21. listopadu.