Výtěžek z prodeje kalendáře, který se právě objevil na pultech, bude věnován útulku v Hodoníně. „Důvodem, proč jsem vznik kalendáře iniciovala, byla hlavně snaha zlepšit životní podmínky zvířat v útulcích. Peníze mohou posloužit také na uhrazení zdravotních zákroků, které pejsci potřebují," vysvětlila Pavlína Pazderková, známá také pod svým uměleckým jménem Gamira. Snímky fotografa Richarda Mastila vznikaly jak v přírodě, tak v samotném útulku. Role modelů se kromě hlavních hvězd ujali i čtyřnozí svěřenci útulku.

Kalendář pro rok 2016 je už nyní k zakoupení v hradišťském informačním centru, ve Slováckém muzeu v Uherském Hradišti nebo u samotné Gamiry.

„Do tvorby kalendáře jsem se pustila vůbec poprvé. A musím říct, že všichni zúčastnění byli úžasně ochotní," zhodnotila Pavlína Pazderková. Její nabídku účastnit se focení přijal bez rozmýšlení například kouzelník Jiří Hadaš. „Vlastního psa nemám, takže jsem si půjčil od synovců jejich fenku jorkšíra a na fotce jsem předstíral, že ji tahám z klobouku. A musím říct, že nakonec byla lepší modelka než já," zasmál se Jiří Hadaš.