Ve Slušovicích prý problémy nehrozí. „Nemám žádné informace, že by se něco špatného mělo dít. Naši fanoušci se mohou těšit na ukázky z našeho nového cédéčka,“ řekl Deníku zpěvák a lídr rockové skupiny Ortel Tomáš Ortel. Koncert se koná večer v Music Clubu Sud, bude akustický se třemi lidmi, zpěváka doprovodí klávesista a baskytarista.

Preventivně budou na bezpečnost dohlížet policisté. „Neočekáváme sice žádné potíže, přesto bude ve městě větší množství tamních policistů,“ potvrdila policejní mluvčí Lucie Javoříková.

Čtěte také: Ve Zlíně vyrostou dva komplexní přepravní uzly. Jeden i v Přílukách

Podle slušovického starosty Petra Hradeckého je vystoupení kapely Ortel, která získala v letech 2015 až 2016 v anketě Český slavík Stříbrné slavíky v kategorii skupina, soukromá akce. „Žádné stížnosti za město nevedeme ani nechystáme nějaká speciální opatření,“ konstatoval.

Skupina Ortel v regionu vzbuzuje leckdy divoké emoce. Například vloni v lednu jen několik hodin před jejich vystoupením v Březolupech na Slovácku někdo vylil v tamní víceúčelové hale zapáchající kyselinu. Zřejmě tak chtěli vystoupení zmařit. „Je podivné, že jen dva dny před koncertem nám někdo do haly vhodí tak silně zapáchající látku, která znepříjemní užívání prostor na několik dní,“ vyjádřil se tehdy k nepříjemné záležitosti starosta Březolup Petr Kukla.

Před časem se také před konáním koncertu kupily stížnosti třeba ve Fryštáku, vystoupení se nakonec nekonalo. „Několik lidí se proti tomu ohradilo, nechtěli ji tady. Koncert se měl konat v jiném objektu než v tom, který patří nám. Ale pak nebyl,“ uvedl mluvčí radnice Pavel Nášel.

Související

Stříbrný slavík Ortel rozduněl halu v Březolupech. Navzdory kyselině

Někdo rozlil v hale v Březolupech zapáchající tekutinu. Dnes tam má hrát Ortel