Obrovský zájem o ples dával tušit už předprodej.

„Prodali jsme 180 lístků, museli jsme zajistit další židle a stoly. Nakonec bylo připraveno asi 240 míst k sezení, to je absolutně plný sál,“ prozradil jeden z hlavních organizátorů Richard Dominik

Sportovně kulturní událost zahájil krátce po osmé hodině starosta obce Antonín Jelének.

„V poslední době se staly dvě naprosto mimořádné hokejové události. Jedna z nich je návrat Jaromíra Jágra z Ameriky, to všichni zajisté víte. Tou druhou věcí je Hokejový ples v naší Lhotě. Ptáte se, proč je to mimořádná událost? Nasazení organizátorů v přípravě na tuto akci mě velice příjemně překvapilo. Je vidět, že hokej je týmový sport. Charakterizoval bych naše hokejisty jako Bratrstvo černého puku a děkuji jim za příjemnou kulturní událost,“ řekl mimo jiné první muž Ostrožské Lhoty.

Slovácká zabijačka v Parku Rochus.
Slovácká zabijačka zmizela z Rochusu bleskovým tempem

Po zahájení a projevu starosty následovalo představování hráčů na pódiu, kterého se ujal Richard Dominik.

Poté byl uveden do síně slávy historicky první lhotský hokejista a nejstarší člen kádru pětapadesátiletý gólman Miroslav Dominik.

Jeho dres organizátoři po vzoru kanadsko – americké NHL vyvěsili ke stropu obecního sálu.

„To, že mám vyvěšený dres, nic neznamená. V žádném případě nekončím, pokud bude potřeba, jsem kdykoliv připraven nastoupit,“ plánoval si další prodloužení kariéry známý lhotský gólman.

Charitní ples v Horním Němčí
Divoké husy zdvojnásobí výtěžek Charitního plesu v Horním Němčí

Kolem půlnoci organizátoři rozdali bohatou tombolu a vylosovaní šťastlivci si mohli vyzkoušet střelbu o ceny na hokejovou branku.

„Myslím, že všechno vyšlo na jedničku, sice jsou tady nějaké mouchy, ale v příštím roce je určitě odstraníme,“ řekl na závěr jeden z hlavních organizátorů a kapitán lhotských hokejistů Ondřej Šuránek.

Fašanková obchůzka v Dolním Němčí
Na "posunutém" fašanku v Dolním Němčí měli medvěda z Komně