„Nenechte si ujít jedinečnou šanci vidět Pražský výběr na živo. Příští rok totiž vystupovat nebudou. Velkolepý koncert v Hluku, který je pouze jedním ze čtyř na šňůře Pražského výběru po České a Slovenské republice, začíná sice ve 20 hodin, ale tamní sportovní hala bude pro diváky otevřená už od 18:30," uvedl jeden z organizátorů akce Ivo Haraga. Po koncertě se podle něj mohou přítomní těšit na velkou afterparty rádia Rockmax. Vstupenky na tento mimořádný zážitek lze sehnat už nyní v předprodeji v Uherském Hradišti v prodejně Record Music v ulici Prostřední, v Hluku v papírnictví u ZŠ, ve Zlíně ve Velkém kině a ve Zlatém jablku v Golden Aplle Cinema, v Brumově ve Visage Studiu a také v celé síti www.ticketportal.cz.

Českou rockovou legendu Pražský výběr založil v roce 1976 klávesista a zpěvák Michael Kocáb. Zatímco ve druhé polovině 70. let se skupina orientovala na jazz a rock, na začátku 80. let radikálně překopala svůj styl a začala působit jako jedna z nejvýznamnějších českých kapel nové vlny. To však bylo proti srsti tehdejšímu režimu, který toto stále populárnější seskupení v roce 1983 zakázal. Ke koncertování a vydávání alb se mohl Pražský výběr vrátit až v roce 1986.

Po revoluci vystupovala skupina spíše sporadicky, větší množství koncertů znovu pořádala až v novém miléniu. Kvůli neshodám mezi Michaelem Kocábem a kytaristou Michalem Pavlíčkem, se skupina v roce 2006 rozpadla. V říjnu 2006 založil Kocáb novou skupinu nazvanou Pražský výběr II, která koncertovala do roku 2009. Obnovení kapely bylo oznámeno v roce 2012 a poté vyrazil Pražský výběr na nové turné.