„Mnozí lidé se na náš ples těší a nejméně měsíc před ním přemýšlejí, za jakou masku na něj půjdou. Bál je pro ně nejen prestižní záležitostí, ale i povyražením," uvedla předsedkyně červenokřížské organizace Ludmila Smýkalová. Podle jejích slov si pochvalu zaslouží všichni, kteří přišli na ples v nějakém kostýmu, protože neváhali vložit hodně ze svého volného času do vytvoření nápaditých masek a pobavit tím sebe i ostatní.

Návštěvníky bálu okouzlilo na čtyřicet působivých masek. Ty připravily hostům plesu zajímavou podívanou i veselí. K povyražení tancechtivých přispěl jednooký Jan Žižka, kterého doprovázeli husité.

„Této partě nadšenců přiřkla porota prvenství v soutěži o nejnápaditější masky. Druhé místo obsadila parta kočovných cikánů a třetí cenu si odnesli lékaři a sestry ze seriálu Ordinace v růžové zahradě," prozradila Ludmila Smýkalová verdikt poroty, která to při hodnocení neměla snadné. Pomyslnou bramborovou medaili přisoudila jury skupině pirátů. V kategorii jednotlivců zvítězila maska bezdomovce, druhé místo obsadila smrtka.

„Těší mě, že naši členové si na maškarních kostýmech dali opravdu záležet a při hudbě Madusong se na tanečním parketu vlnili při polce, valčíku nebo v diskorytmu," neskrývala radost předsedkyně huštěnovické skupiny dobrovolných zdravotníků.

„Po roce se příznivci našeho plesu zase dobře bavili a zažili spoustu legrace, která k maškarnímu plesu patří," pochválil plesové setkání Josef Remeš, který na sebe vzal podobu jednookého piráta.

Stejně jako v minulých letech čekalo na návštěvníky plesu půlnoční překvapení. Ani předsedkyně ČČK neměla tušení, čím plesající překvapí jedna z neznámých žen. „Hosty plesu udivilo dvacetiminutové vystoupení orientální tanečnice Jarmily Maňákové z Modré. Byla perfektní," opěvovala její tanec Ludmila Smýkalová.