Nakonec ale uspěli a manželé Španělovi souhlasili. Než mohli v sobotu odpovědět Slováckému deníku na několik otázek a zapózovat před objektivem fotoaparátu, přijímala paní Španělová ve vstupních prostorech vlčnovského klubu kytice květů a přání k jejím narozeninám.

Když za Vámi, jako rodiči, přišel Peťa s prosíkem, zda by mohl vládnout letošní jízdě králů, jak jste na to s manželem reagovali? Kladně nebo záporně. A pokud záporně, kdy jste se nakonec obměkčili a dali k tomu svolení a proč?

No, zprvu jsme nechtěli. Dost dlouho jsme odolávali oběma synům, když na nás jednotlivě i společně útočili. Nakonec jsme ale souhlasili. Kluci z ročníku 1999 jsou dobří, známe je od školky, jsou to rovníci staršího syna Břetislava, který je letos legrútem.

Je Peťa žák učenlivý, pilný, při domácích pracích vám podle svých schopností a možností bez odmlouvání pomůže?

Ano. Peťa je šikovný, snaží se, doma pomáhá, je ochotný, i když bez odmluv to v jeho věku není. Ale paní učitelce ve škole opravdu nezávidím.

Snili jste někdy o tom, že by některý z vašich synů mohl být někdy vlčnovským králem?

Ne.

Jak dlouho nosíte při slavnostních příležitostech kroje a jaké?

Kroje nosíme od dětství. Oblékáme je podle příležitosti, vždycky je to slavnostní a krásné.

Dnes, ale hlavně před jízdou králů a v den jejího konání budete jako Peťovi rodiče ve středu zájmu redaktorů rozhlasu, televize a denního nebo týdenního tisku. Co s vámi udělá popularita? Neříkejte, že nic.

Je to spíš nepříjemné.

ČTĚTE TAKÉ

Novým vlčnovským králem je jedenáctiletý Petr Španěl

Vlčnov má nového krále. Představili ho na krojovém plese