Některé z nich najdeme na jídelníčku v řadě domácností našeho regionu i dnes, mnohé další si jejich pamětníci zcela jistě vybaví z kuchyní našich babiček.

„Krásná kniha s úžasnými fotkami a tradičními recepty. Líbí se mi vaření doma, střídmost a nižší četnost denních jídel, sdílení jídel a také nejtypičtější suroviny Slovácka: trnky, povidla, jablka, hrušky a česnek," hodnotí publikaci specialistka na zdravotní prevenci a výživu Margit Slimáková.

Libor Velan patří k mladé generaci fotografů a výtvarníků uherskobrodského regionu. Má za sebou řadu společných i autorských výstav doma i v zahraničí. Jako patriot rodného kraje zmapoval místní pokrmy a produkty, které představovaly jídelníček našich předků. V moderním, někdy tradičním pojetí je předává dál. 

Libor Velan vydal druhý díl knihy Jak chutná Slovácko.