Hody odstartuje tradičně v pátek výstava obrazů Barbory Havlíčkové na Panském dvoře a od 19 hodin ve Slovácké búdě divadelní představení žáků ZUŠ Uherské Hradiště s názvem Tak trochu Maryša. V sobotu započne program v 13 hodin v kostele sv. Petra a Pavla hodovou mší u příležitosti pětistého výročí postavení kostela. Budou ji sloužit, kteří svou první mši sloužili právě v Kunovicích.

Poté se průvod přesune do Areálu jízdy králů, kde bude hrát cimbálová hudba a vystoupí několik folklorních skupin. Pro děti budou připraveny soutěže, například projížďka na koni s růží v ústech. Dospělí mohou zavítat na jarmark s víny, jídlem a řemeslnými výrobky.

Před radnicí bude chasa žádat starostku o povolení k hodové zábavě od 17 hodin. Ta započne na sportovní hale od 20 hodin. K tanci a poslechu bude hrát dechová hudba Straňanka a cimbálová muzika Lintava. V neděli od 14 hodin bude chasa vozit berana, na památkovém domku návštěvníci uvidí ukázku dráteníků.

Před hody v Kunovicích se lidé mohou naučit tradiční tance  

Kunovice – Zájemci o slovácký folklor a lidovou kulturu mají možnost se v kunovickém kulturním zařízení Pálenice přiučit něco málo z množství lidových tanců zdejšího regionu.

Město Kunovice totiž ve spolupráci s Folklorním souborem písní a tanců Handrlák pořádá již čtrnáctý ročník tanečního kurzu pro veřejnost. V posledním zářijovém týdnu od pondělí 25. září se účastníci budou učit tance hlucké, kunovské sedlcké a dolněmčanské, v úterý budou na programu tance z Luhačovického Zálesí, ve středu strážnické danaje a ve čtvrtek horňácké sedlcké.

V pátek 29. září se budou dámy učit slovenské karičky a pánové slovácký verbuňk. Není nutné přijít na všechny lekce, návštěvníci kurzu si mohou vybrat, kterých lekcí se zúčastní.

Naučené tance lidé mohou využít na hodové zábavě v Kunovicích, která se bude konat v sobotu 30. září od 20 hodin na sportovní hale.