Páteční večer se tak zapsal do historie dnes již čtrnáct let působícího desetičlenného sboru plného zvučných hlasů, ženského půvabu a svérázného vystupování. Na křtu navíc nechyběly ani některé významné osobnosti Slovácka v podobě radního Zlínského kraje Jana Pijáčka či publicisty Jiřího Jilíka.

„Kde jinde, než ve vlčnovských búdách, se vzpomínaly, zpívaly a vymýšlely ty nejkrásnější písničky. Kde jinde než v búdách se vyprávěly hrůzostrašné i veselé příběhy a pověsti. Kde jinde než v búdách se zapíjeli šťastné lásky a oplakávaly ty nešťastné. Nosit v názvu búdové je proto velká pocta i velký závazek,“ sdělil na úvod k symbolice názvu souboru kmotr premiérových sólových nahrávek Jiří Jilík.

Tuzemským folklorním fenoménem je ve Vlčnově krojový ples s představením krále a jeho družiny.
Vlčnov má nového krále. Představili ho na krojovém plese

CD s názvem „Já su ráda, že su mladá“ vznikalo na podzim roku 2016 ve studiu Lidové školy ve Veselí nad Moravou. Na jeho vzniku spolupracovaly se sborem Vlčnovských búdových umělkyň také Mužský sbor Vlčnov a cimbálové muziky Čardáš, Vinár a Cimbálová muzika Stanislava Gabriela.

„Křest jsme pojali jako náhradu za všechny naše výročí, k nimž jsme vlastně nic nepořádali. Posluchači se tak mohou seznámit s průřezem naší dlouhodobé činnosti,“ dodala za soubor Marcela Ulčíková.

Suchá Loz se stala vesnicí roku 2007.
O titul Vesnice roku budou bojovat čtyři slovácké obce