„Za celý týden jsem tak bouřlivé ovace nezažila,“ svěřila se po skončení představení divadelní kritička.

Ve vyprodaném hledišti seděl kromě hostů a patronů představení také ředitel divadla Igor Stránský spolu se starostou Uherského Hradiště Liborem Karáskem. „Myslím, že je správné, abych u vystoupení herců byl a držel jim palce,“ řekl Libor Karásek, když přihlížel strhujícímu dvouapůlhodinovému představení.

Komedii o záletném taxikáři, jenž má dvě manželky, povedeného kamaráda a velký zájem na tom, aby velké tajemství neprasklo, nastudoval režisér Robert Bellan v květnu loňského roku. „Když jsme začali hru zkoušet, říkal jsem si, jak toto asi dopadne – ono je totiž velmi těžké zahrát s lehkostí a nadhledem takovou náročnou komedii. Dnes vidím, že obavy byly zbytečné,“ raduje se z úspěchu Robert Bellan.

Režisérova slova potvrzuje i Ondřej Brzobohatý, autor hudby. I on přijel s přítelkyní Johankou pozdravit herce a zhlédnout představení. „V Hradišti jsou prostě frajeři. Moc jsem se bavil, a kdyby přišla ze Slováckého divadla nabídka na další spolupráci, rád ji přijmu, protože pracovat s talentovanými lidmi je vždycky skvělé,“ říká oblíbený Ondřej Brzobohatý.

Nebyl ale poslední osobností, která byla na komedii zvědavá. Z pražského Národního divadla přijel Ondřej Pavelka, jenž se stal spolu s herečkou Irenou Poledníkovou zároveň i patronem představení. „Když jsem zkoušel s Jitkou Joskovou v Národním divadle, slíbil jsem, že jak to bude možné, přijedu se na ni a její kolegy podívat. Těší mě, že to vyšlo právě v Pardubicích,“ podotkl Ondřej Pavelka.

Jak celé soutěžní klání dopadne a zdali uherskohradišťští divadelníci dosáhnou na některou z cen, to se ukáže dnes večer. Na závěrečném galavečeru zahrají za účasti kamer České televize ukázku z komedie a poté se dozvědí, která z komedií si vítězné trofeje odnese.

„Ať to dopadne jakkoliv, jsme rádi, že jsme v Pardubicích už počtvrté mohli dokázat, že ve Slováckém divadle umíme špičkové komedie,“ uzavírá ředitel divadla Igor Stránský.

Josef Kajetán