Akce začne dnes v 19.30 hodin. Kromě samotného křtu čeká na návštěvníky průřez tvorbou ženského sboru a vystoupí rovněž řada hostů. Zpěvačky si pozvaly cimbálovou muziku Čardáš, která je při různých akcích doprovází, Cimbálovou muziku Stanislava Gabriela nebo CM Vinár. Mužský element bude zastupovat tamní mužský sbor a nebude chybět ani soubor Vlčnovjan. Nové CD vznikla v režii umělecké vedoucí souboru Marie Matulové. „Vybírala a hledala nové písničky, vymýšlela hudební úpravy a v neposlední řadě nás je všechny naučila zpívat. Za to jí patří velké poděkování,“ nechala se slyšet organizační vedoucí Vlčnovkých búdových umělkyň Marcela Ulčíková.

Nový vlčnovský král Petr Španěl.
Novým vlčnovským králem je jedenáctiletý Petr Španěl

Fanoušci seskupení najdou na novince na šedesát písniček o lásce, o vojně, o kořalce, o kráse přírody, ale jsou tam i písně škádlivé. „Vybíraly jsme srdcem. Je písnička, která vás osloví hned, jiné tak podmanivé nejsou, ale po čase nadchnou a zamilujete si i ty,“ myslí si Marcela Ulčíková. CD se nahrávalo loni na konci roku ve Veselí nad Moravou. „Měly jsme takový záměr, aby každá z nás měla alespoň malinké sólo. Vždyť umíme zpívat všechny, tak ať je to slyšet. A přispěje to i k rozmanitosti písniček,“ prozrazuje Vlčnovjanka.

Tuzemským folklorním fenoménem je ve Vlčnově krojový ples s představením krále a jeho družiny.
Vlčnov má nového krále. Představili ho na krojovém plese

Nosič bude mít hned několik kmotrů, budou jimi: publicista s spisovatel Jiří Jilík, zatím úřadující král Šimon Pešl a sponzor CD Vít Staroba. Poslední jmenovaný může za to, že hudební produkt vůbec vznikl. „Dík patří Víťovi Starobovi, členovi mužského sboru Vlčnov, který nás vlastně vyprovokoval nabídkou, že když my zazpíváme, on nás podpoří,“ usmívá se Marcela Ulčíková. Dodala se sbor má i sudičky, a to: starostu Jiřího Matušíka, bývalého starostu Jana Pijáčka a ředitelku Klubu sportu a kultury Olgu Floriánovou.

Ve Vlčnovských búdových umělkyních zpívá deset žen, soubor vznikl v roce 2003 a snaží se zkoušet každé pondělí. Hostovaly na dvou hudebních projektech.. Před pěti lety se točilo CD Vlčnovečku, Vlčnove mužského sboru Vlčnov, kde byly přizvány společně se souborem Vlčnovjan jako hosté a před asi dvaceti lety se točilo CD souboru Vlčnovjan. 

Velikonoční obchůzka vlčnovského krále s družinou ve Vlčnově.
Královská družina ve Vlčnově vyrazila za děvčaty s třímetrovým kančúchem