Na Palackého náměstí ve Slovácké jídelně připravili hned několik pokrmů. Každé mělo mít podle kuchařů typické slovácké přísady: zelí, švestky a nějakou tu slivovici nebo víno.

„Ptali se nás, jak se nám tu líbí, nám se líbí všude," pousmál se Filip Sajler. Ten v sobotu připravoval například čočkovou polévku. Nabitému stanu také vysvětlil, na co lze použít které části prasete.

Jeho kolega, Ondřej Slanina, si pro příchozí připravil zelný salát a popsal publiku zase hovězí dobytek. Oba vyzývali publikum, aby se jich na cokoli zeptalo. V posledním sobotním vstupu je lehce vyvedl z rovnováhy jeden z přihlížejících, když se jich zeptal, proč jsou tak rozmazaní.

Trochu je také překvapilo, když na jejich otázku, jestli tam nemá někdo náhodou slivovici, vytáhlo několik žen z kabelky pleskačku.

„V Čechách nosí ženy na bolest hlavy v kabelce paralen, na Moravě slivovici," kroutil hlavou Filip Sajler. Po každém vstupu následovala ochutnávka, takže mnozí nepřišli zkrátka.