XIX. ples města Kunovice

Kdy: sobota 16. ledna od 19.30 hodin
Kde: sportovní hala v Kunovicích

Hraje Plesový orchestr Coppelia Zlín, Swing Band Kroměříž, předvede se skupina historických scénických tanců Vere Gratia a skupina Kaliyon. Vstupné 200 Kč, informace a rezervace na 572 549 999.

Na děkanátním plese budou návštěvníky vítat slivovicí

Kdy: sobota 16. ledna
Kde: společensko-kulturní centrum ve Starém Městě

Ples a bál – to budou o druhé lednové sobotě nejčastěji skloňovaná slova ve městech a dědinách na Slovácku. Výjimkou nebude ani Staré Město, v jehož společensko-kulturním centru se uskuteční sedmnáctý ročník děkanátního plesu, který má své tancechtivé příznivce mezi nejen v řadách starší generace, ale i mládeží. Nad děkanátním bálem, který zahajuje plesovou sezonu ve městě, převzal záštitu hradišťský děkan Jan Turko.

Stejně jako v předcházejících letech budou pořadatelé u vchodu do kulturního centra vítat návštěvníky štamprličkou slovácké slivovice. Zda se na plese uskuteční tradiční košt pálenek, který měl v minulých ročnících na starosti staroměstský farář Miroslav Suchomel a získal si velkou oblibu, to pořadatelé nepotvrdili ani nevyvrátili. Destiláty na plesové koštování přinášeli kněží, kteří si ples nenechali ujít.

Pořadatelé bálu věří, že navzdory tomu, že v Uherském Hradišti bude v sobotu ples města, přivítají na děkanátním plesu na pět stovek návštěvníků. Těm budou k tanci a poslechu vyhrávat Staroměstská kapela, skupina cimbálová muzika Bálešáci a skupina Na.Ex. Zda se o obveselení účastníků plesového setkání postarají mládenci a děvčata ze Společnosti mládeže při farnosti Staré Město, to také drží pořadatelé přísně pod pokličkou.

Farní ples nabídne známého zpěváka i humorná vystoupení

Kdy: sobota 16. ledna od 19.30 hodin
Kde: Dolní Němčí

Populární zpěvák, stejně jako netradiční vystoupení ještě méně tradičního souboru. To jsou hlavní lákadla farního plesu, který se uskuteční o tomto víkendu v Dolním Němčí. Devátý ročník této akce nabídne v sobotu 16. ledna od 19.30 hodin například vystoupení zpěváka Pavla Callty, ale také nejednu humornou zajímavost. „Bude to především představení souboru FARNÍ jELITA. Je to takové vcelku záhadné uskupení, u nějž veřejnost nejspíš netuší, kdo vše je do něj zapojen. Takže to bude pro návštěvníky takové překvapení," láká na akci za její pořadatele Jan Smetana. O další program se v Kulturním domě v Dolním Němčí postará rovněž dechová hudba Dolněmčanská pětka, cimbálová muzika Mladí Burčáci a dýdžejové DJ Chosé a DJ Rossy.

Ples v Tupesích: polonéza, mažoretky i půlnoční překvapení

Kdy: sobota 16. ledna
Kde: tělocvična ZŠ v Tupesích

Tupesy Tělocvična tupeské základní školy se v sobotu večer promění na taneční sál. Přibudou v ní stoly, židle, hudební aparatura a další nezbytné věci, bez nichž by se školní a společenský ples neobešel. Ten začne třicet minut po devatenácté hodině a k tanci i poslechu bude hrát v Tupesích oblíbená kapela Madison.

Bál oficiálně zahájí polonézou deset párů žáků převážně devátého ročníku, které doplní osmáci tupeské základní školy. Součástí programu bude vystoupení mažoretek a školního kroužku. „Organizačně se na pořádání plesu bude podílet Klub žen Tupesy, mužský sbor Tupešané, Tupeské parádnice a další dobrovolníci z různých společenských organizací ve vesnici," poznamenal starosta obce Oldřich Vávra.

Ředitel tamní základní školy Štěpán Kubiš připomněl, že o půlnoci nebude chybět zvláštní bod programu, a to tradiční překvapení, o nějž se mají postarat rodiče a přátelé vzdělávacího ústavu. Výtěžek ze vstupného bude věnován Základní škole Tupesy.

Myslivecký ples ve Vlčnově

Kdy: sobota 22. ledna od 19.30 hodin
Kde: Klub sportu a kultury ve Vlčnově

Tombola, hraje Madison a DH Mistříňanka, vstupné 130 Kč, informace a rezervace 736 510 749