„Velké uznání za ni patří nejen klientům našeho domova, ale také ženám, které se o zdraví, bezpečí a spokojenost uživatelů sociálních služeb starají. Byla jsem mile překvapená tím, že nejenže založily pěvecký sbor, o němž jsem vůbec nevěděla, ale na besídce měly premiérové zpívání,“ svěřila se s dojetím vedoucí Vincentina Milena Marečková.

Netajila se také tím, že Domov Vincentinum se přihlásil do projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata, aby splnil přání těm jeho klientům, kteří jsou v seniorském věku, žádného z rodiny už nemají, kdo by je přijel navštívit nebo si je vzal k sobě domů na Vánoce. Krátce po skončení vánoční besídky se přání jednomu z obyvatel domova splnilo.

Tupeští si bez Vánočního zpívání v Muzeu keramiky nedovedou advent představit.
Vánoční zpívání o stříbrné neděli rozeznělo muzeum keramiky

„Panu Jiřímu přivezl manželský pár z Buchlovic televizor. Prosba jednoho z našich obyvatel pro Ježíškova vnoučata zněla, zda by mohl dostat balík cigaret. Jeho přání bylo vyslyšeno. Balík s cigaretami už domově máme a klient jej dostane pod stromeček,“ svěřila se vedoucí domova.

Ježíškova vnoučata splnila přání třiaosmdesátileté babičce Jarmile z Domova pro seniory v Třebíči, která byla v minulých dnech přijata ve Vatikánu papežem Františkem. „Od něj dostala paní Jarmila růženec, který dá jako vánoční dárek své dceři Evě, jedné z obyvatelek našeho domova. Ježíškova vnoučata udělají o Štědrém dnu radost a splní sny i několika dalším obyvatelům našeho domova,“ dala nepokrytě najevo Milena Marečková.

Benefičním koncertem v kostele sv. Františka Xaverského v Uherském Hradišti provázel herec Jan Přeučil.
Benefiční koncert s Janem Přeučilem zaplnil kostel sv. Františka Xaverského

Nádhernou atmosféru vánoční besídky s povděkem kvitovala bývalá učitelka Marie Čaňková z Prahy. Ta si se svým manželem odvážela po skončení besídky na vánoční svátky svoji sestru Janu, která ve Vincentinu žije čtyřicet let. A odvážela si sebou velký nástěnný kalendář Vincentina na rok 2018, který zdobí devět obrázků, jejichž autorkou je právě její sestra Jana.