Byl to jeden z dalších způsobů, jak pedagogové a zaměstnanci této školy chtějí vyjádřit nespokojenost s děním v této instituci.

Hodinová akce nebyla protestem v pravém slova smyslu, šlo spíše o hudební podporu souboje učitelů se současnou jednatelkou Slovácké ZUŠ Zuzanou Zdráhalovou Lapčíkovou. Na hradišťské náměstí se sešlo okolo stovky lidí, kteří si přišli poslechnout hudební vystoupení a projevit své sympatie k pedagogům. Jednou z nich byla i Klára Hlaváčková. „Mám dvě malé děti, chtěla jsem je dát do Slovácké ZUŠky, ale teď nevím, nelíbí se mi, co se tam děje. Četla jsem v novinách nějaké články. Dnes jsme se přišli s dětmi spíš pobavit," prozradila dvaatřicetiletá maminka.

Na náměstí se postupně vystřídali za klavírem, houslemi a dalšími nástroji jak kantoři školy, tak její absolventi. Úderem dvanácté hodiny setkání ukončila Pavla Marková a Lubor Horák skladbou Jaroslava Ježka. O oficiální konec se postaral David Hrubý, který nastínil, proč happening uspořádali. „Chceme vyjádřit názor, že slušné zákonné jednání by mělo být součástí každé lidské činnosti. Nehledě na to, jestli se jedná nebo nejedná o soukromou firmu," pronesl v závěrečné řeči David Hrubý, předseda odborové organizace na Slovácké ZUŠ.

Zuzana Zdráhalová Lapčíková se k akci nechtěla příliš vyjadřovat. „Já už nevím, jak to komentovat. V něterých jejich požadavcích jim nikdo nebrání,"okomen­tovala současný stav Zuzana Zdráhalová Lapčíková.

Spor na jedné ze dvou základních uměleckých škol v Uherském Hradišti vyvolalo odvolání z pozic jednatelů a vedení školy manželů Hrubých. Ti vlastní soukromou školu společně s manželi Zdráhalovými rovným dílem. Na listopadové valné hromadě však podle Hrubých Zdráhalovi své partnery nezákonným způsobem odvolali z pozic jednatelů. Jedinou jednatelkou tak zůstala Zuzana Zdráhalová Lapčíková. Nestandardní postupy podle Hrubých doprovázely také jmenování nového ředitele, kterým se stal Jiří Prudký. Spor se dále vyhrocoval až do 6. ledna, kdy vstoupili zaměstnanci školy, sdružení do odborové organizace, do stávkové pohotovosti.