Zúčastnilo se ho 280 zpěváků a zpěvaček z Arcibiskupského gymnázia Kroměříž, Školského speváckého zboru Piarissimo Trenčín, St.Ignatius College choir a The Close Harmony z Anglie, Magis choire, Fenyi chamber choire z Maďarska a z hostitelského Pěveckého sboru Stojanova gymnázia Velehrad.

„Již potřetí se uskutečnil festival ve Stojanově gymnáziu, abychom společně oslavovali Boha krásou hudby a zvláště sborového zpěvu. Podařilo se nám vytvořit společenství naplněné radostí mládí, kamarádskou atmosférou, předáváním kulturních hodnot a vzájemným poznáváním," okomentoval festivalové setkání Michal Hegr, ředitel Stojanova gymnázia Velehrad.

Hlavnímu festivalovému programu, který se uskutečnil v sobotním podvečeru v historickém Slovanském sále gymnázia, předcházela v pátek večer slavnostní bohoslužba ve velehradské bazilice Nanebevzetí Panny Marie a sv. Cyrila a Metoděje, kterou celebroval olomoucký arcibiskup Jan Graubner.
„Těší mě, že se festivalu zúčastnilo o stovku víc mladých zpěváků než v jeho loňském druhém ročníku. Festival duchovní hudby pořádáme proto, abychom zviditelnili poutní Velehrad, ale také naše gymnázium," sdělil zástupce ředitele vzdělávacího ústavu a sbormistr jeho pěveckého sboru Filip Macek.
Setkání pěveckých sborů uchvátilo přítomné posluchače a mile překvapilo i samotné zpěváky, kteří se navzájem slyšeli, mohli porovnávat, inspirovat a motivovat se, ale také ve Velehradě uzavírat nová přátelství. V neposlední řadě si zazpívat společně s ostatními k chvále Boží i k radosti mnohých, a to nejen v poutní obci. V neděli dopoledne zazněl jejich zpěv při slavnosti Ježíše Krista Krále v kostele sv. Filipa a Jakuba ve Zlíně.

„Zaujal mě úžasný posvátný komplex, toto promodlené poutní místo, v němž jsem byl poprvé před víc než čtvrt stoletím jako chlapec. Tehdy mě nenapadlo, že tu jednou budu vystupovat se svým pěveckým sborem," svěřil se sbormistr trenčínského sboru Piarissimo Martin Holúbek. Netajil se tím, že děkuje Bohu za to, že pěvecký ansámbl vede už 14 let. „Kolik do nácviku písní s ním dám, tolik se mně od něj vrátí," dodal sebejistě Martin Holúbek.