Návštěvníci hradu se se přenesou o několik století nazpět, aby se dozvěděli, co se v dávných dobách připravovalo k jídlu a pití pro panstvo v kuchyních hradního sídla Berchtoldů, pánů ze Zástřizel nebo Petřvaldů.

Pro vyznavače dobrého jídla přichystali na Buchlově speciální limitované prohlídky hradu, které budou spojené s ochutnávkou kaší, placek, sýrů, ryb a pokrmů z historického dymníku. První prohlídka, která bude obsahovat zkrácený historicko-gastronomický výklad, začne v 10 hodin a pak každých 45 minut. Prohlídka bude doplněná o ochutnávku pokrmů.

„V černé kuchyni mohou lidé ochutnat pečivo a sladkosti, v kapli zase víno a medovinu. V rytířské sále bude připravena slavnostní tabule plná masa z drůbeže a zvěře," láká k návštěvě Buchlova správkyně depozitáře Libuše Mikulová.

Limitované prohlídky hradu spojené s hostinou přijdou dospělého na 350 korun, dítě 200 Kč a rodinu 900 korun. Nebude chybět ani malá tematická výstava předmětů z depozitáře hradu, a to předměty ke stolování a přípravy jídel, ukázka stloukání másla v podání tetiček z Ježova, šermířské a hudební vystoupení. Na své si přijdou i děti při sledování jedné známé pohádky.