Role staršího stárka se zhostil pětadvacetiletý Martin Harásek, student fyzické geografie a učitelství biologie, geografie a kartografie pro střední školy.

Premiéru si jako mladší stárek odbyl v roce 2013. Po jeho boku kráčela o rok mladší Michaela Čevelová, učitelka ruského a anglického jazyka v jedné brněnské základní škole.

Vládnout jim pomáhal v postavení mladšího stárka Michaelin jednadvacetiletý bráška Jiří, student oborů muzikologie plus anglického jazyka a literatury.

Jako mladší stárka mu sekundovala jednadvacetiletá Nikola Salvetová, studentka žurnalistiky a sociální práce v Brně, ale i psychologie v Olomouci. Oba podstárkovali v roce 2015.

Nedakonická starší stárka Nikola Šnajdrová.
Vyšívaný obojek, pokálený koťátkem, zachránila babička, jásá nedakonická stárka

„Paní starostce jsme stárkování přislíbili po krojovém plese letos v únoru. Hodové chase jsme to oznámili během letních prázdnin. Nejednalo se však o žádné oficiální oznamování, spíše, kdo se zeptal, tak věděl,“ ochotně utrousil Jiří Čevela.

Od konce srpna měl na starosti nácvik hodových tanečků. Hodová chasa podle něj rok co rok standardně tancuje polku, valčík, sedlcké z Dolního Němčí, Hluku a Boršic. Nechyběl ani nácvik verbuňku, holky zase nacvičovaly karičky.  

Dvoudenní hodové slavnosti se neobejdou bez finanční injekce obce.

„Jedná se o dostatečně vysoké částky na to, aby rodiče s přehledem pokryli veškeré výdaje na pořízení koláčků, vína a dalších věcí spojených se stárkováním,“ dává mladší stárek nepokrytě najevo vydatnou pomoc obce při pořádání hodů rodinám stárků.

Uhradí také muzikanty a jejich pohoštění.

Ačkoliv mnoho Babických i přespolních obdivovalo v sobotu krojovaný průvod a všechny zvyky s hody spojené, nenechali si ujít ani nedělní obchůzku dědinou, která byla jakousi sobotní reprízou. Ta začala pro chasu Na Mýtince.

Připojili se i ženáči s babickou Baňou a společně se vydali za doprovodu Stříbrňanky, která je už řadu let stěžejním pilířem babických hodů, vyvolávat mladší a starší hodové vládce, ale také pozvat Martinu Horňákovou, starostku obce na večerní hodovou zábavu. Pestrost všudypřítomných krojů byla nádherná, ba přímo okouzlující.

Stará tradice císařských hodů v Nedakonicích stále žije.
Hodové radovánky v Nedakonicích byly přehlídkou krásných krojů