Na jeho dvanáctém ročníku se budou konat odpolední semináře na témata: Móda duše, Stinné stránky osobnosti, Orientální diagnostika nebo Jak udržovat vnější i vnitřní čistotu těla i duše.

V rámci doprovodného programu se zájemci budou moct setkat už ve středu Antónií Mačingovou, která se na své besedě v 19.00 bude věnovat dietám a doporučí, jak jíst.

Páteční beseda s Jaroslavem Drábkem bude zaměřena na Paranormální jevy. Začne ve 20.00. Na Igora Chauna, který do Uherského Ostrohu zavítá s přednáškou na téma Co mě naučila zahrada, se návštěvníci mohou těšit v neděli od 20 hodin.

Letošní novinkou v programu je Košt bylinných vín, který proběhne ve čtvrtek 4. května ve 20.00. Milovníci hudby a zábavy se pak můžou těšit na sobotu 6. května, kdy vystoupí skupina Shivanam.

Ďáblova bible je k vidění na Velehradě.
Jediná kopie tzv. ďáblovy bible je k vidění na Velehradě

Součástí Bylinkových dnů bude i celodenní Ekojarmark, který se uskuteční na ostrožském zámku v pondělí 8. května. Na něm nejenom festivaloví návštěvníci zakoupí různé koření, sazenice, drahokamy, bylinné oleje a čaje, výrobky čínské medicíny, ručně dělané šperky ze dřeva a spousta dalšího.

V rámci programu Ekojarmarku je pro velké i malé připraveno bubnování v kruhu.

Děti se pak můžou podívat na divadelní představení Eliščiny pohádky. Příchozí můžou rovněž navštívit fantazy prohlídkovou trasu podzemím ostrožského zámku nebo vystoupat do zámecké věže a prohlédnout si expozici panenek a dalších hraček, s nimiž si hrávaly generace jejich prarodičů.

Aby byl výčet kompletní, nelze opomenout výstavu Půvab starých herbářů, která bude po dobu celého festivalu k vidění v Zámecké galerii.