Jeho vrstevníci z šumické Scholy se proto rozhodli Jakubovi pomoci benefičním koncertem, který se má uskutečnit v sobotu 14. března od 16 hodin v šumickém Kulturním domě.

„Výtěžek věnujeme rodině Lekešových, protože ani po transplantaci Jakubovo dojíždění za lékaři do Brna samozřejmě nekončí," uvedla organizátorka benefice Mirka Velecká. Akce se spolu s Mužským pěveckým sborem Šumice a tamní Velké scholy zúčastní i brodský folklorní soubor Olšava.

„Vhodného kandidáta na dárcovství kostní dřeně hledalo celé Slovácko, a to i v řadách místních fotbalistů, Jakubových spolužáků a mnohých dalších. My jej chceme také nějakým způsobem podpořit," uvedl choreograf souboru Boris Papp.

Jakuba Lekeše v budoucnu čeká dlouhá rekonvalescence, než znovu získá síly. „Je to měsíc, co se podrobil transplantaci, ale pořád je velmi unavený a nesmí přijímat návštěvy. Lidem, kteří hledají vhodného dárce kostní dřeně, je třeba stále pomáhat. Bohužel těch nemocných přibývá," uvedla Zdeňka Wasserbauerová, která má ve Zlínském kraji na starosti nábory do registru dárců kostní dřeně.