Ti mohli formou dárcovské DMS přispět finančními dary s radostí, z milosrdenství a dobré vůle na dva důležité projekty. Tím prvním bylo Salesiánské centrum osobnostního a duchovního rozvoje Dům Ignáce Stuchlého ve Fryštáku, tím druhým byla činnost Nadačního fondu ADIUVARE, oba projekty byly v průběhu večera patřičně představeny.

Protože koncert zasáhl nejen rovinu kulturně-společenskou, ale také rovinu dobročinnou, na zmíněné charitativní projekty se vybrala částka 1 614 620 korun. Zmínit je ale potřeba milionový vázaný dar z odkazu doktorky Vlasty Rybkové, který byl určena pro Nadační fond ADIUVARE.

Večerem lidí dobré vůle provedli premiérově moderátoři Tereza Kostková s Filipem Tomsou, kteří mimo jiné připomenuli 20. výročí od smrti misionářky Matky Terezy a princezny Diany Frances Spencerové, které se aktivně věnovaly charitativní činnosti a zasvětily své životy pomoci druhým.

Národní pouť Velehrad 2017. Slavnostní poutní Mše
Na Velehrad dorazilo 30 tisíc věřících. Papež jmenoval dva nové biskupy

Pobýt mezi tisíci návštěvníky charitativního koncertu přišla velká řada osobností veřejného, církevního i politického života. Za všechny jmenovali moderátoři arcibiskupa Jana Graubnera, kardinála Dominika Duku, předsedu české vlády Bohuslava Sobotku a hejtmana Zlínského kraje Jiřího Čunka.

„Charitativní smýšlení je plodem toho, co tu kdysi zaseli svatí bratři Cyril a Metoděj. Přinesli klíč ke kultuře, která se u nás po staletí rozvíjela. Jestli se bude rozvíjet dál a zdravě, bude dost záležet na tom, jak ten klíč budeme dobře používat,“ řekl v závěru koncertu arcibiskup Jan Graubner.

Poděkoval všem, kteří svými dary přispěli na dva představené projekty, ale i těm, kteří Večer lidí dobré vůle připravili, i těm, kteří na něj přišli.

Ke zdaru muzikantského svátku přispěl Jiří Pavlica s Hradišťanem, zlínská Filharmonie Bohuslava Martinů, pěvecký sbor Stojanova gymnázia Velehrad, zpěvačka Marie Rottrová, kapela Slza, slovenský zpěvák Peter Cmorik, skladatel a hudebník Jaroslav Wykrent a skupinka velehradských muzikantů a muzikantek.

Antonín Basler (vlevo) a Josef Nuzík budou novými pomocnými biskupy Arcidiecéze olomoucké.
Olomoucká arcidiecéze bude mít dva nové biskupy, jeden pochází ze Slovácka