Po premiéře filmu, v září 2012 ve Strání, se rozjeli jeho tvůrci po turné, kdy navštívili s programem balad více než desítku sálů. Začali také prodávat DVD se snímkem. Ty měly velký úspěch, po celé republice i na Slovensku si jich zájemci rozebrali několik stovek.

„Už při premiéře jsme slibovali, a byl to vlastně i hlavní záměr, že baladu Chodíval Matúšek chceme dát volně na internet. I přes výtky různých lidí, abychom to nedělali, že je to škoda a když ji bude chtít někdo vidět, ať si připlatí, si myslím, že tím, že je to balada lidová, právě na internetu bude k dispozici pro každého, ať je odkudkoliv. Proto také jsme film obohatili o anglické titulky," vysvětluje Antonín Reňák s tím, že by byl rád, kdyby se dílo dostalo i za hranice, a mohli jej zhlédnout lidé jiných zemí a kultur. Přesvědčený je rovněž o tom, že spousta krajanů v cizině, ráda ukáže svým přátelům, odkud vlastně pochází.

Zdroj: Youtube

„Takové příběhy se mohly stávat všude možně na světě a navíc naše archaické kroje, příroda a celkově prostředí jsou v příběhu velkým bonusem," říká režisér Reňák.

O baladě doposud natáčela Česká televize dokument do pořadu Folklorika, v Ostravě na festivalu dobrých zpráv vyhrál příběh hlavní cenu diváků a do svého programu ji zařadila také TV Noe.

„Je fakt, že folklórní balada nemusí být na první pohled pro dnešní generaci úplně lákavým zbožím, ovšem chtěl bych podotknout, že se jedná hlavně o příběh nešťastné lásky, který se nejspíš opravdu stal, či stával. Není to nějaká marketingově vymyšlená blbost, která má jen držet lidi u televizí. Myslím, že celý příběh je o zamyšlení nad hodnotami a prioritami, které budou lidi provázet v každé době," upozorňuje Antonín Reňák na závěr.

Balada Chodíval Matúšek je zhruba 16 minut dlouhý snímek, z toho 4 minuty jsou titulky. Na internetu je v rozlišení FULL HD. Videoklipové zpracování balady Chodíval Matúšek je počinem Smedoma o.s. Partnerem se mu stal folklórní soubor Javorina ze Strání. V baladě vystupují výhradně obyvatelé Strání a to členové FS Javorina, ochotníci divadelního souboru Karla Högera, zpěvačky a zpěváci sborů Netáta a SEN.