„Na kapelu chodím už zhruba dvacet let, a potkat jeho bývalé členy na jednom koncertě bude velice příjemné. Není proto co řešit, lístek jsem si koupil pro jistotu s předstihem,“ vysvětlil Polášek.

Přestože se megakoncert kapely, naplánovaný k jejím „třicetinám“, uskuteční až 16. června, je možné, že vstupenky už za pár týdnů nemusí být k sehnání. Součástí koncertu má být vystoupení dalších hostů, jako například formace Legendy se vrací, kterou vede hudební skladatel a moderátor Petr Šiška, skupiny Nevim, Neutral a další. Unikátem má být i účast bývalých členové Argemy, kteří se na jednom podiu sejdou po mnoha letech. „Do dnešního dne už je v předprodeji prodáno zhruba patnáct set vstupenek,“ informoval manažer Argemy Míla Rozner. Nebývalý zájem fanoušků o výroční koncert mohlo částečně ovlivnit i nedávné prohlášení kapely o dočasném, a možná i definitivním ukončení činnosti.

Důvodem tohoto rozhodnutí je špatný zdravotní stav klíčového člena skupiny, kapelníka Josefa Pavky. Ten se už několik let potýká s problémy kvůli nemoci zad. Páteř si poškodil nehodou na motorce. Přestože se původně zdálo, že těžká nehoda nebude mít na jeho zdraví zásadní vliv, před několika měsíci se jeho stav zhoršil. Argema zastavila, kvůli léčbě Pavky, od letošního ledna činnost, a bubeník absolvuje náročnou léčbu. Ta může vyvrcholit i operací, které se ale Pavka snaží vyhnout. Výsledek takového zákroku je totiž nejistý a ve výsledku může znamenat i další zhoršení jeho stavu. Co si však Josef Pavka nenechá určitě uniknout, bude „megakoncert“, kterým kapela oslaví své třicátiny. Uskuteční se 16. června letošního roku. Setkání většiny bývalých členů kapely a jejich hostů se uskuteční symbolicky v Jarošově. „Tamní pivovar nás motivoval k napsání našeho největšího hitu Jarošovský pivovar. Píseň dnes hrají desítky, možná i stovky tuzemských kapel a také ji do svého repertoáru zařadily některé dechovky,“ připomíná Josef Pavka.

Argema bude mít při své oslavě v Jarošově i „nehudebního“ hosta v podobě Tomia Okamury. „Ještě nevím, jak bude můj vstup vypadat, na tom se se členy Argemy musím teprve domluvit. Jejich hudbu mám ale rád, znám například jejich hit Jarošovský pivovar. Pokud by mě vyzvali, abych si s nimi na podiu zazpíval, tak to udělám velmi rád. Nemám ale hudební sluch, takže bych se určitě k mikrofonu příliš netlačil,“ poznamenal Tomio Okamura.

Skupina Argema vydala za třicet let činnosti 22 alb a dvě DVD. Poslední album s názvem „Čím to je?“ vydané v roce 2011 s setkalo s příznivým ohlasem kritiků i posluchačské veřejnosti. Unikátem je skutečnost, že davy fanoušky postupem desítek let nijak nezřídly. Právě naopak. Na úspěšná léta u Argemy vzpomíná i promotér Pavel Tichopádek, který v roli manažera působil u kapely v devadesátých letech. „Už tehdy chodily na jejich koncerty tisícihlavé davy. Jejich recept na úspěch je jednoduchý. Skládat melodické hity s bohatými vokály, dobře vypadat, a koncerty odehrát s co největším nasazením. Tuto laťku Argema nikdy nesnížila,“ pochválil své někdejší kolegy Tichopádek.