„Proto se domluvily Česká a Slovenská republika na spolupořádání kulturních a sportovních akcí,“ vysvětlil někdejší obránce, dnes šéf hokeje v Uherském Brodě Miloslav Gureň, který se sejde se spoustou spoluhráčů i soupeřů.

Čajánek, Balaštík, Vlach, Ujčík či Miroslav Šatan s Josefem Stümpelem se sejdou zhruba na půli České a Slovenské republiky. „Chtěli, aby Česko a Slovensko to měly na půl cesty. Nabízelo se to. Tím, že na mě měli kontakty, umožnili jsme jim to, jako klub jsme s tím neměli problém. A pokusili jsme se vyjít vstříc ve všech potřebných věcech,“ reagoval bývalý zadák Montrealu Canadians, Zlína či Třince.

Jen nejlepší brankář všech dob Dominik Hašek navzdory pozvánce nedorazí. „Nakonec se omluvil, jelikož jako ambasador musí letět do zahraničí. Mrzí ho to, dvakrát už tady byl na akci Korunky,“ vzkázal spoluorganizátor.

Dny Komenského 2018 v Muzeu J. A. Komenského v  Uherském  Brodě. Úžasné divadlo fyziky
Školáci na Dnech Komenského zkoumali barvy i geocentrismus

Právě Gureň dával dohromady obsazení unikátního setkání legend na Slovácku. „Složité to bylo hodně. Ale jsme rádi, že aspoň dáme do kupy tyhle mančafty a snažíme se je doplňovat. Není to ale úplně jednoduché,“ přiznal někdejší český reprezentant, který očekává plný dům.

„Lístků se prodává hodně, na naše poměry by mohlo být vyprodáno. Peníze jdou na dobrou věc, snad všechno vyjde,“ přeje si Gureň.

Celá akce je totiž součástí osvětového charitativního projektu Modrý gól v oblasti problematiky autismu. Slouží k šíření povědomí o autismu během sportovních utkání. „Hokej je v tomto případě druhořadý. Hlavním smyslem je, aby se do povědomí veřejnosti dostaly děti trpící autismem a jak se k nim máme chovat. Celý výtěžek bude věnován těmto dětem,“ vysvětlil Miloslav Gureň.

Ilustrační foto.
Utkání v Kroměříži bylo odloženo. O víkendu nehraje Hulín ani Strání