PLUMLOV – UHERSKÝ BROD 5:6 v prodloužení (1:2, 3:1, 1:2 - 0:1)

Třetí semifinále bylo podle očekávání mnohem vyrovnanější než předchozí duely. „Domácí posílili ve všech řadách, přesto jsme měli opticky navrch,“ uvedl trenér Uh. Brodu Zbyněk Kůdela. Jeho svěřenci začali velmi dobře a po deseti minutách vedli o dvě branky. Pak ale rozhodčí neuznal Vančurovi pro údajné postavení v brankovišti třetí gól a domácí se následně vrátili do hry. „Třetí gól by byl asi rozhodující, ale nedalo se nic dělat,“ krčil rameny Kůdela.

Plumlov navíc v prostřední části dokázal potrestat chyby Broďanů a otočil výsledek na 4:3. Závěrečná třetina se však opět hrála podle brodských not a Machuta se Suhradou opět převážili misky vah na stranu hostí. V závěru ale domácí dostali výhodu přesilové hry a devět vteřin před koncem vyrovnali na 5:5. „To bylo velmi nepříjemné,“ přiznal Kůdela. „Už jsme si mysleli, že to zvládneme, a najednou se muselo pokračovat. Na mužstvo trošku padla deka, ale dokázali jsme se rychle oklepat. Chtěli jsme rozhodnout už v prodloužení, nechtěli jsme spoléhat na nevyzpytatelné nájezdy,“ dodal uherskobrodský trenér.
V 63. minutě Baďura parádně vyslal do úniku Libora Obadala a ten povedenou ranou „pod víko“ rozhodl o postupu Uh. Brodu do finále. „Chtěli jsme sérii co nejdříve ukončit, abychom se mohli v klidu připravovat na finále,“ dodal spokojeně Kůdela.

Branky vítězů: 8. a 63. L. Obadal, 10. a 48. Suhrada, 30. Martalus, 42. Machuta. Uh. Brod: Málek - Pasminka, Machuta, Ševela, Surý, Baďura, Masař - Boog, Suhrada, Martalus - P. Obadal, L. Obadal, Průdek - Provazník, Hasoň, Vančura. Trenér: Z. Kůdela.

Finálový soupeř Broďanů vzejde ze souboje Uh. Hradiště a Uh. Ostrohu. Série pokračovala včera třetím utkáním (skončilo po uzávěrce), Uh. Hradiště vedlo 2:0 na zápasy.