„Máme problémy. Do startu soutěže však zbývají necelé dva měsíce. Kádr není uzavřený," nechce plašit kouč Pavel Šimeček. „Úzký kádr jsme měli už na podzim," vybavuje si.

Přesto se neocitá v komfortní situaci. Třeba v sobotu na zimním turnaji v Dubňanech dohrávali zápas proti Rohatci pouze v devíti a padli 1:5. Celek z Uherskohradišťska přijel do Dubňan bez Martina Dufka, který se před týdnem blýskl hattrickem proti Miloticím, Šustra, Kaspřáka, Posoldy (na zkoušce ze Střílek), Večeři nebo Franty.

Boršice neměly náhradníky, a jelikož se jim již v prvním poločase zranil dorostenec Bartl, dohrávaly závěrečnou čtvrtinu úvodní části v deseti. O přestávce navíc musel odjet Dobeš. Autora vedoucí branky si přitom Boršice půjčily od jiného oddílu. „Je naše chyba, že si nejsme schopni zajistit hráče, kterých máme v kádru celkem dost, ale momentální situace není dobrá. Někteří kluci jsou na horách, tři byli v práci, další dva jsou zranění," vypočítal Šimeček, který má v ideálním rozpoložení sedmnáctičlen­ný kádr.

I proto se vydal na lov hráčů. „Určitě minimálně jednoho hráče seženeme. Máme rozdělaného hráče v Kyjově, snad seženeme i někoho ze Slovácka. Když kádr doplníme a uzdraví se Kaspřák, problémy by být neměly. Osa týmu zůstává," tvrdí Šimeček, který má však zprávy, že i v jiných klubech mají obdobné starosti.

„Je to všude stejné. Mladým se nechce sportovat. Sestavy se těžko dávají dohromady," všímá si.

Na lídra soutěže z Holešova momentálně Boršice ztrácejí šest bodů, do divize se však rozhodně neženou. „Je to o level výš. Navíc spousta cestování na sever Moravy, musíte častěji trénovat. Nikdo se do divize příliš nežene," má jasno Šimeček.