Hokejovou show uspořádalo už počtvrté luhačovické občanské sdružení Korunka v čele s ředitelkou a zakladatelkou Veronikou Záhorskou. Charitativní utkání se uskutečnilo pod záštitou uherskobrodského starosty Patrika Kunčara.

Hned v úvodu utkání byly přímo na ledové ploše vytipovaným dětem předány dary v celkové hodnotě 150 tisíc Kč. Podpořeni byli například rodiče těžce nemocné Michalky Dubničkové, které Korunka doplatila 33 tisíc Kč na speciální dýchací přístroj, finanční příspěvek 25 tisíc Kč získal chlapec upoutaný na invalidní vozík a mladého muže a jeho tatínka, kteří požádali o příspěvek na elektrický invalidní vozík, čekalo opravdu velké překvapení – díky příspěvku a sponzorským darům jim byl elektrický vozík předán přímo na stadionu.

Za HC Olymp nastoupil jako kapitán Martin Dejdar, dále pak bývalý brankář a olympijský vítěz z Nagana Dominik Hašek, herec Pavel Nový, bývalý premiér Mirek Topolánek, moderátor a komik Miloš Knor, Petr Čermák,v brance byl „plyšák" Karel Frýd a další.

Tým HC Korunka složený z nejrůznějších osobností kraje „vedl" Michal Kavalčík alias Ruda z Ostravy, mezi domácími hráči byl například i legendární hokejista Richard Farda.

Hrálo se klasicky na tři třetiny, ale utkání bylo zpestřeno několika zábavnými vstupy – předávali se „kapříci" rozhodčímu, dva profesionální kaskadéři předvedli vniknutí dotěrného fanouška na led, který byl posléze doslova přehozen přes mantinel do hlediště a také útok (opět doslova) zapáleného hokejisty na brankáře, kapitáni týmů společně zazpívali ústřední song z muzikálu Mýdlový princ, v němž oba účinkují. Na své si přišly i děti, které o přestávce mezi třetinami soutěžily o ceny ve vstřelování branek.

Poděkování určitě patří všem návštěvníkům, kteří si zakoupili lístky na utkání nebo Korunku podpořili koupí některého z výrobků, které se na stadionu prodávaly. Dále pak všem sponzorům, Nadaci Bratří Lužů a samozřejmě pořádající Korunce Luhačovice, která už několik let významně pomáhá konkrétním rodinám nebo dětem ze Zlínského kraje.

MARKÉTA Švehlíková