Jak si vedli borci ze Lhoty, kde rozhodně nemá hokej bůhvíjakou tradici, ve dvou předchozích ročnících? „První sezona byla skvělá, postoupili jsme do playoff, prošli jsme dokonce prvním kolem. Nezvládli jsme až zápas o třetí místo, přesto nám naše premiérová sezona vyšla nad očekávání," chválí svoje ovečky kouč Juraj Jenčo. Po nováčkovském elánu přišel v druhém ročníku maličký útlum, mužstvo zůstalo před branami vysněného cíle a do vyřazovacích bojů se nedostalo. Letošní meta je tedy jasná. Postup do druhé fáze amatérské soutěže.

Kádr, který čitá 25 borců tvoří z drtivé většiny hokejoví nadšenci z Ostrožské Lhoty. „Dál za nás budou hrát čtyři kluci z Hradiště, jeden z Vlčnova, Kroměříže a Ostrožské Nové Vsi. Kádr se oproti loňsku příliš nezměnil, přišel talentovaný Vojta Šuránek a Lukáš Kadlček. Máme čtyři kvalitní gólmany, budeme spoléhat na jejich výkony. Věřím, že budeme silnější než loni. V neposlední řadě budu spoléhat na kapitána Ondřeje Šuránka, který dokáže v těžkých chvílích diskutovat s rozhodčími a vše řešit s chladnou hlavou," vyzvedává opory týmu první muž lhotské střídačky.

Hokejisté se po dvou letech začlenili do asociace Sportovních Klubů Ostrožská Lhota, trenéra těší i zájem obecního úřadu. „Budoucnost hokeje vidím ve Lhotě dobře. Máme solidní divácké zázemí a podporu obce, což je hodně důležité," říká na závěr bývalý hokejista, který má za sebou dvě extraligové sezony v barvách Skalice a oblékal také dres Dukly Senica.

O víkendu odstartovala AHL už svůj 5. ročník. Do sezony 2015/ 2016 se přihlásilo čtrnáct mančaftů převážně z našeho regionu. Titul obhajují HC Včelary.