„Zvykl jsem si rychle. Město už znám. Rád si zajdu do kina nebo do Zlatého jablka,“ povídal krátce po úvodním tréninku bývalý hráč Plzně a Mladé Boleslavi.

Jaký byl úvodní trénink na ledě?
Vždycky bolí. Po letní přípravě se do tréninkového rytmu člověk teprve dostává. Není to nic nového. Musíme to překousnout.

Stačí vám, abyste se dostal do svého cyklu, tři dny, nebo potřebujete celý týden?
Nejprve si tři dny zvykám na novou výstroj, ale celý týden potřebuji, abych získal jistotu v bruslení a ve vedení puku. Začátky nejsou jednoduché.

Výstroj máte úplně novou, nebo používáte ještě starou z minulého ročníku?
Třeba brusle mám ještě z loňska, ty jsem raději ještě ani neobul. Nejsem si jistý, jestli bych v nich první trénink ve zdraví přežil. (Směje se.) Ale nějaké nové věci jsem již stačil rozhýbat.

Kouč Venera vás zařadil ke Kollárovi. Dokázal byste si s ním představit i dlouhodobější spolupráci?
Sám trenér říkal, že jsme na začátku a zařazení do pětek nemusí být konečné. Myslím, že bychom klidně spolu mohli hrát v jedné pětce. Ovšem vše je v kompetencích pana Venery.

Již to vypadalo, že jste přišel jako náhrada za Jaroslava Balaštíka. Ten ve Zlíně nakonec zůstává. Jak vnímáte tuto situaci?
Pouze pozitivně. Věřím, že budeme silní v ofenzivě, jelikož se střelecká síla rozloží do více pětek. Jestliže k tomu přidáme poctivou obrannou činnost, mohli bychom být úspěšní.

Neberete to tedy tak, že jste přišel o místo v první lajně?
(Kroutí hlavou a mluví jistým hlasem.) Ne, v žádném případě! Takhle to vůbec neberu.

Můžete nějak srovnat letní přípravu ve Zlíně s těmi, co jste absolvoval v Plzni?
Tady je více postavená na hrách s cílem stmelit kolektiv. V Plzni jsme ji měli více individuální. Nabírali jsme sílu a objemovou složku. Častěji jsme chodili do posilovny.

Už jste se těšil na led, nebo byste si dokázal představit ještě delší dovolenou?
Tři týdny byly ažaž. Po téměř nekonečné letní přípravě na suchu jsem se ledu nemohl téměř dočkat.

Jak jste si dovolenou užil?
Mým záměrem bylo si dobře odpočinout, zregenerovat a nabrat nové síly do další sezony. Myslím, že se mi to doma mezi blízkými povedlo.

Plzeň má nyní hodně, především finančních problémů. Jak vnímáte její situaci? Jste s bývalými spoluhráči v pravidelném kontaktu?
S kluky jsem ve spojení. Nyní už by měli být z nejhoršího venku. Nejistotu mají snad již za sebou a mohou myslet pouze na hokej.

Už máte zatržené v kalendáři, kdy hrajete s novým týmem na západě Čech?
Ještě jsem se nedíval. Pouze vím, že začínáme v Pardubicích a ve druhém kole hostíme Boleslav, což bude také velmi zajímavé.

Už jste měl možnost si město podrobně projít a seznámit se s nejbližším okolím?
V průběhu letní přípravy jsem se aklimatizoval. Zvykl jsem si rychle. Zatím jsme měli dostatek času, takže bych řekl, že město znám dobře.

Máte třeba nějaké oblíbené místo, kam si rád zajdete?
Úplně oblíbené nemám zatím žádné. Ale rád zamířím třeba do kina nebo do Zlatého jablka. Jsem tam častým návštěvníkem.