Vyrovnaná série se nyní přesouvá ke dvěma duelům na led Brodu, který v sobotu a středu bude útočit na zisk třetího titulu přeborníka kraje za sebou.

BRUMOV – UHERSKÝ BROD 4:5 po sam,. náj. (0:3, 1:1, 3:0 – 0:0)

Stav série: 1:1

Utkání svým nástupem bylo podobné prvnímu, ale v opačném gardu. Hosté již v 6. minutě vedli 3:0! „Klukům v úvodu nefungovala hlava, rychlý gól Brodu je nalomil. Dvě třetiny jsme se trápili," přiznal trenér Brumova Jaroslav Vaněk, jehož tým začal hrát až v poslední třetině a vynutil si prodloužení. „Až po druhé přestávce jim to v hlavě správně přeskočilo, byli jsme lepší a mohli i klidně rozhodnout," byl přesvědčen Vaněk. „V loterii nájezdů byl protivník i dávkou štěstí lepší.

Nečekané drama po skvělém začátku nečekal brodský kormidelník Zbyněk Kůdela. „Dvě třetiny jsme hráli výborně, pak jsme ale přestali hrát aktivně ve středním pásmu a zbytečně jsme pustili soupeře do hry. Po snížení na 2:4 jsme začali zmatkovat a cestu za vítězstvím jsme si pořádně zkomplikovali. Naštěstí jsme to urvali v nájezdech," oddechl si trenér hostí. „Oceňuji, jak to kluci pod tlakem zvládli. Oharek chytá výborně nájezdy i v tréninku a tady to v rozhodující chvíli potvrdil. Zachytal bravurně. Šiller a Pavel Obadal to při nájezdech provedli perfektně," chválil Zbyněk Kůdela.

Jeho tým se dostal do mírné výhody, pokud zvládne následující dvě utkání v domácím prostředí, může slavit zlatý hattrick. „Bude to ještě nesmírně těžké. Soupeři se vrátili Mokrejš s Mařákem, takže je zase silnější. Na našem větším hřišti to každopádně bude jiný hokej, musíme trochu změnit taktiku. Dáme do toho všechno, chceme to doma rozhodnout," slíbil fanouškům brodský kouč.

I přes prohru ale Valaši nepropadají beznaději a věří v úspěch. „Víme, že uspět v Brodu nebude snadné, ale my si k nim jedeme pro jedno vítězství. Stále věříme, že letos konečně zvedneme pohár nad hlavu my!" netají se Vaněk, jenž ovšem současně netuší, zda jeho tým nastoupí v plné síle. „Otazník visí nad zraněným Záhorovským, stejně jako nad posilami Mokrejšem s Mařákem," dodal neurčitě Vaněk.

Branky a nahrávky: 35. Peterka (Mařák, Antonovič), 42. Holík (Antonovič, Mokrejš), 47. Holík (Mokrejš), 58. Antonovič (Peterka, Vodák) – 1. Šiller, 4. Novák (Přikryl), 6. Obadal, 27. Obadal, rozh. náj. Šiller. Rozhodčí: Dobeš – Janiš, Kurtin. Vyloučení: 8:9, Využití: 1:1. Diváci: 150 (vyprodáno).

Brumov: Zubo – Šimek, Vaněk, Šudoma, Vodák, Žabčík, Hurta, Antonovič, Holík, Peterka, Braník, Bajtala, Karšay, Ondra, Nesrsta, Plachtovič, Bednařík, Mokrejš, Mařák. Trenéři: Vaněk a Pažítka. Uh. Brod: Málek – Surý, Hlatký, Přikryl, Kojecký, Pšeja, Kubiš, Obadal P., Schuster, Gergela, Obadal L., Smetana, Šiller, Novák, Okénka, Pospíšil, Čech. Trenér: Kůdela.