Domácí byli před vzájemným duelem jasným favoritem, nakonec ale brali tři body za nepříliš přesvědčivou výhru 4:2. Třetí zástupce našeho okresu v krajské lize, hokejisté Uherského Ostrohu, rozstřílel Rosice.

UHERSKÝ BROD – UHERSKÉ HRADIŠTĚ 4:2 (1:1, 3:0, 0:1)

V úvodní části se čekalo na branku až do 17. minuty, kdy ruský obránce domácích Tolokonnikov využil přesilovku. Z vedení se ale Broďané neradovali dlouho, už za dvacet vteřin vyrovnal Šrenk.

O osudu utkání rozhodl úsek mezi 24. a 29. minutou, kdy domácí vstřelili tři branky a odskočili na 4:1.

„Tento výpadek nás stál lepší výsledek,“ litoval hradišťský trenér Zdeněk Čech, kterému se příliš nezdály verdikty rozhodčích při vyloučení jeho hráčů. „Ale nechci je hodnotit, protože chyby dělají i ti v extralize,“ mávl rukou.

Na začátku závěrečné části hosté snížili, když pak ale nevyužili nabídnuté přesilovky, domácí si už výhru pohlídali.

„Měli jsme už v první třetině dát víc gólů a zápas jsme pak mohli odehrát v klidu. Takto jsme mohli soupeře posadit na koně. Postupem času jsme měli spoustu šancí, s koncovkou jsme ale na štíru. Ani hra ještě není, jak bych si představoval, ale časem to vyladíme,“ poznamenal brodský lodivod Zbyněk Kůdela.

Jeho protějšek se musel obejít bez čtveřice hráčů, v průběhu zápasu navíc kvůli zranění odstoupili jeho syn Filip a Weintritt. „Dohrávali jsme ve zdecimovaném stavu, kluci se ale rvali statečně a zaslouží pochvalu. Kdybychom dali třetí gól, domácí by se o výhru ještě klepali. Je tam zlepšení, hrajeme zodpovědněji, není tam tolik chyb, které vyplývají z netaktických věcí. Je potěšitelné, že jsme nedostali gól při hře pět na pět. Výborně chytá Vlasta (Oharek), věřím, že brzy přijdou i lepší výsledky,“ dodal Zdeněk Čech.
Branky: 17. Tolokonnikov, 24. Smetana, 26. P. Vaněk, 29. Ondra – 17. Šrenk, 44. Nohál. Uh. Brod: Zubo – Gureň, Surý, Tolokonnikov, J. Vaněk, Heča, P. Vaněk – Vaculín, Klusák, Ondra – Smetana, Šiller, Hladiš – Bumbál, Bařinka, Bujáček. Trenér: Z. Kůdela Uh. Hradiště: Oharek – Lišaník, F. Čech, Kojecký, Z. Fridrich, Hrabec – D. Fridrich, Šrenk, Nohál – Kubal, Weintritt, Forman – Kršjak, Škubal, Bednařík. Trenér: Z. Čech.

UHERSKÝ OSTROH – ROSICE 7:3 (1:0, 3:3, 3:0)

Ač vypadá výsledek jednoznačně, jednoduché to Ostrožané neměli. Vedli sice 3:0 a 4:1, jenže hosté se před druhou sirénou přiblížili na rozdíl jediné trefy. Víc už jim ale domácí nedovolili, když soupeři zlomili vaz třemi góly během tří minut. Svěřenci trenérského dua Miklík, Valúch mají po třech duelech plný počet bodů a patří jim druhá příčka.

Branky: 8. a 50. Mika, 21. Z. Kučera, 26. Stránský, 33. Machálek, 51. M. Rauš, 53. Větříšek – 28. Křen, 33. Hroudný, 37. Kust. Uh. Ostroh: Valúch – R. Kučera, Nevídal, D. Rauš, Vaněk, Maršálek, Polesný, Andrýsek, Veselý – Mika, Tomi, Z. Kučera – Větříšek, Flora, Stránský – Beneš, Machálek, M. Rauš. Trenéři: Valúch, Miklík.