Vepřová panenka s hranolky a zeleninou na másle

Budeme potřebovat (na 3 porce):

  • 600 g vepřové panenky
  • 1 červená paprika
  • 1 červená cibule
  • 200 g brokolice
  • 100 g zelených fazolek
  • 1 střední mrkev
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • 2 lžičky směsi bylinek
  • 30 g másla
  • maldonská sůl
  • 600 g hranolek
Poutine je kanadským národním jídlem.
Hvězda kanadské gastronomie? Hranolky, sýr a omáčka

Postup:

1. Vepřovou panenku vyjmeme z lednice a očistíme.

2. Odřízneme konce (ty si necháme na nějakou minutku) a použijeme jen střední vyšší část.

3. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu.

4. Brokolici rozdělíme na malé růžičky. Z fazolek odřízneme konce.

5. Fazolky vložíme do vroucí osolené vody a 2 minuty vaříme.

6. Poté vložíme i brokolici a ještě 3 minuty vaříme.

7. Pak zcedíme a zchladíme v ledové vodě.

8. Zbytek zeleniny nakrájíme na menší kousky. Česnek na jemné plátky.

9. Vepřovou panenku potřeme olivovým olejem.

10. Na rozpálenou pánev přidáme olivový olej.

11. V pánvi panenku opečeme dozlatova ze všech stran.

12. Následně ji vložíme do trouby předehřáté na 180°C a dopečeme 10-12 minut .

13. Do pánve po panence přidáme olivový olej a pak zprudka opékáme zeleninu.

14. Nejdříve opékáme minutu mrkev, poté přidáme papriku a cibuli a opékáme další 2 minuty. Přidáme česnek.

15. Panenku vyndáme z trouby a necháme odpočinout.

Medailonky z panenky
Medailonky z panenky. Recept, který ocení celá rodina

16. Na pánvi krátce prohřejeme brokolici a fazolky.

17. Dochutíme solí, pepřem a bylinkami.

18. Na závěr přidáme máslo.

19. Vepřovou panenku nakrájíme na plátky a až nyní osolíme a opepříme.

20. Servírujeme plátky panenky na zelenině a přidáme hranolky.

David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.