Připravte si doma na oběd Butter Chicken jako z restaurace. O recept se s námi dělí brněnské trendy bistro 4pokoje, kde si indické kuře můžete dát v tomto týdnu na polední menu.

K přípravě obědu pro celou rodinu potřebujete:

  • maso
    • 1 kg kuřecích stehenních řízků
  • marináda
    • 4 lžíce citronové šťávy
    • 4 stroužky česneku
    • 4 cm zázvoru
    • 2 lžíce koření garam masala
    • 6 lžic řeckého jogurtu
  • omáčka
    • 3 velké cibule
    • 4 stroužky česneku
    • 1,5 lžíce koření garam masala
    • 1 lžička mletého koriandru
    • 2 lžičky sladké papriky
    • půl lžičky kurkumy
    • špetka skořice
    • 400 ml drcených rajčat
    • 350 ml smetany
    • 2 lžíce másla
Rendang
Rendang. Indonéské hovězí, které se rozpadá na povel

Postup:
Nejdříve si připravte marinádu. Česnek, nakrájený zázvor a citronovou šťávu rozmixujte na pastu v Thermomixu, nebo podrťte v hmoždíři. Přidejte jogurt a garam masalu.

Kuřecí stehenní řízky očistěte, naporcujte na kostky a marinujte alespoň hodinu, nejlépe však přes noc.

Marinované maso položte na plech a zprudka zatáhněte v troubě na 200 stupňů. Postačí 7 minut, poté ho promíchejte a pečte dalších 5 minut.

V hrnci na másle dozlatova orestujte cibuli. Přidejte česnek a koření a lehce zarestujte. Přidejte drcená rajčata, smetanu, a směs rozmixujte ponorným mixérem dohladka. Zamixujte do ní i zbytek másla a případně ještě dochuťte.

Kuřecí křídla v barbecue whiskey smoky omáčce
Jedinečný recept: Kuřecí křídla v barbecue whiskey smoky omáčce

Nakonec do omáčky vložte maso a chvíli lehce provařte.

Butter Chicken můžete servírovat s rýží, kuskusem, bulgurem, pita chlebem nebo plackami naan. Hotový pokrm ozdobte jarní cibulkou, chilli papričkou, a pokud jej máte rádi, tak i koriandrem.