Budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 2 menší kuřecí prsa
  • 200 ml vývaru
  • 1,5 lžíce medu
  • šťávu z 1 citronu
  • 30 g másla
  • petrželku
  • drcené chilli (není povinné)
  • 400 g hranolek
  • rukolu
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
Originální maďarský guláš se nezahušťuje
Plzeňský, csángó, nebo s haluškami? Šest zábavných faktů o guláši

Postup:

Nejprve si uděláme základ na omáčku. Do rendlíku dáme vývar a med a necháme svařit do zhoustnutí, pak podle potřeby naředit.

Do omáčky přidáme citronovou šťávu.

Kuřecí prsa rozřízneme podélně na půl.

Nasekáme petrželku na jemno.

Pánev s olivovým olejem rozpálíme a opečeme kuřecí prsa dozlatova z obou stran (prsa předem nesolíme, nepepříme).

Poté kuřecí prsa necháme dopéct asi 6 minut při 180 °C.

Mezitím si ohřejeme omáčku.

Vepřové zapečené s hořčicí a sýrem
Recept na rychlý víkendový oběd: Vepřové zapečené s hořčicí a sýrem

Plotnu pod omáčkou vypneme a vmícháme kostičky studeného másla.

Na závěr do omáčky vmícháme petrželku, drcené chilli a lehce osolíme.

Kuřecí prsa vyjmeme z trouby a necháme chvíli odpočinout. Až nyní můžeme lehce osolit a opepřit.

Kuřecí prsa přelijeme omáčkou, přidáme hranolky a doplníme o rukolu s trochou olivového oleje.

David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.