Asijský salát

Budeme potřebovat:

  • 300 g šunky
  • 200 g čínských nudlí (můžou být i rýžové)
  • 4 papriky různých barev
  • 2 jarní cibulky
  • 1 mango
  • 4 lžíce sezamových semínek
  • 4 lžíce nasekaných arašídů
  • 100 g rukoly nebo polníčku
  • 3 hrsti koriandru
  • na zálivku:
    • 2 lžíce sójové omáčky
    • 2 lžíce worcesterové omáčky
    • 4 lžíce mango omáčky
    • 2 lžíce rybí omáčky
    • 1 lžíce limetkové šťávy
Vietnamská polévka Pho
Posílí i zahřeje. Vietnamská polévka pho je ideální pro zimní odbobí

Postup:

1. Připravte si zálivku. Všechny suroviny na ni prošlehejte v misce metličkou. Nechejte při pokojové teplotě, než připravíte salát.

2. Papriky a mango nakrájejte na drobno, šunku na kostičky, jarní cibulku na kolečka.

3. Přidejte uvařené nudle. Teď můžete všechny suroviny prohřát na pánvi, nebo nechat studené. Podle toho, jakou verzi salátu chcete podávat.

4. Nakonec přidejte rukolu nebo polníček a nasekaný koriandr.

5. Promíchejte, přelijte zálivkou a posypejte sezamovými semínky a arašídy.

6. Ihned podávejte.

Alena Elly Kolaříková, autorka blogu Bohyně kuchyně, má tři děti, práci a koníčky, ale nechce sebe ani rodinu šidit na jídle. Naučila se tedy vytvářet chutná a na pohled krásná jídla, u nichž nemusíte trávit hodiny v kuchyni, ale která jsou většinou hotová do třiceti minut. Na svém kontě má dvě Božské kuchařky. Její recepty můžete sledovat i na Instagramu.