Odchovanec celku z Uherského Hradiště se nyní připojí k týmu fotbalové akademie U18.

„Přestup talentovaných hráčů z českých klubů do zahraničních velkoklubů se podaří jen velmi zřídka a pro náš oddíl a trenéry mládeže je to obrovská vizitka a deklarace kvalitní práce s mládeží,“ prohlásil na klubovém webu ředitel Slovácka Petr Pojezný.

Sedmnáctiletý mládežnický reprezentant je ryzím produktem moravského celku. Matěj Kovář v dresu mateřského klubu nastupoval již od přípravky.

Sedmnáctiletý brankář dorostu ligového Slovácka Matěj Kovář absolvoval pětidenní stáž ve slavném Manchesteru United.
Ve dveřích jsem potkal Mourinha, říká brankář Kovář

„Jeho brankářskou dráhu nejvíce utvářeli trenéři Václav Chvojka, Martin Juřička a naposledy Petr Drobisz,“ říká manažer mládeže 1. FC Slovácko Zdeněk Botek.

Nadaný gólman již v listopadu absolvoval za dohledu manažera agentury Sport Invest Luďka Mikloška v Manchesteru United týdenní stáž. Anglické trenéry zaujal natolik, že nakonec došlo k přestupu hráče.

„Matěj má nejenom skvělé fyzické parametry, ale umí řídit hru a jeho největší předností je skvělá hra nohama. Jsme rádi, že jsme schopní nachystat hráče pro takové velkokluby, jako je PSV Eindhoven, kde máme Michala Sadílka, nebo nyní Manchester United. Přejeme hráči, aby se mu i nadále dařilo a v budoucnu se dostal do prvního týmu Manchesteru United," prohlásil Botek.

Sportovní ředitel Slovácka Stanislav Levý přivedl do klubu gruzínského útočníka.
Na Sikharulidze přišlo dobré doporučení ze všech stran, říká Levý