„Neabsolvoval jsem celou přípravu. Při náročnějším tréninku jsem byl hned zadýchaný, ale myslím, že už je to v pohodě. Na další zápas budu připravený," hlásí 28letý fotbalista, který sypal na podzim k soupeřům jeden centr za druhým.

Jak vážné bylo vaše zranění v zimní přípravě?

Začala mě zlobit achilovka, postupně se to zhoršovalo, bylo to docela bolestivé. Na soustředění v Brodě už se s tím nedalo ani trénovat. Doktor zjistil, že je tam zánět a naordinoval mně klid. Chodil jsem jenom plavat, naplno trénovat jsem začal vlastně až na soustředění v Turecku. Momentálně noha drží, ale raději to musím zaklepat.

Ani v jednom z jarních zápasů to nebylo na základní sestavu?

Necítil jsem se dobře, po náročnějším tréninku jsem byl hned zadýchaný. Doháněl jsem manko ve fyzičce, nebyl jsem v ideálním stavu. Dá se říct, že jsem začal trénovat až deset dní před Tureckem.

Proti Příbrami už budete připravený?

Nemám žádné omezení, cítím se dobře. Záleží na trenérovi, jakou určí sestavu.

Zápas proti Hradci jste většinou sledoval z lavičky. Mužstvo sice bojovalo, ale chyběly góly. Viděl jste to stejně?

To je možná jediné, co se nám dá vytknout, že jsme se nedokázali gólově prosadit. Kluci makali, Hradec dal rychlý gól a pak zalezl, ale stejně jsme ten zápas měli zvládnout.

Prohra s Hradcem byla už pátá v řadě na domácím hřišti. Mluvíte o tom v kabině?

Před tím zápasem jsme věděli, že se doma čtyřikrát nevyhrálo, ale nijak velká debata se o tom nevedla. Je jasné, že to chceme každým zápasem zlomit. Příště nás čekají Teplice, musíme se pokusit, aby ty body zůstaly konečně doma.

Hradec získal patnáct bodů, z toho šest s vámi. Nesedí vám jeho styl hry?

Je pravda, že jsme jim darovali šest bodů, to je docela smutné. Po zápase byla logicky špatná nálada, každý si to musí přebrat sám. Na druhou stranu se podle výsledků Hradec na jaře zvednul. V Boleslavi dokázal srovnat dvoubrankové manko, doma potrápil Plzeň, u nás vyhrál. Rozhodně je to jiné mužstvo, přes zimu se dali do kupy a vědí, o co hrají, bohužel jejich zlepšenou formu potvrdili i u nás.

Je lepší si prohraný zápas důkladně rozebrat nebo se raději připravit na další utkání?

Vraceli jsme se k tomu, trenér si řekl svoje, něco vytknul, ale příprava v týdnu už směřovala na Příbram. Osobně už bych to hodil za hlavu, je lepší se dívat k sobotnímu zápasu.

Jaký je váš nejlepší relax po nevydařeném zápase?

Když se nedaří, tak nejlíp dokáže povzbudit přítelkyně. Nejlepší relax jsou vycházky se psem, když přijdu domů, tak po mně skáče a štěká radostí, obyčejně vyrazíme někam na procházku, tím se hodně odreaguji. Máme tříletého stafordšírského bullteriéra. Je to takové menší bojové plemeno, ale strašně hodný pes. Potřebuje hodně pohybu, přítelkyně má práci, tak venčení zbývá většinou na mě.

Za tři jarní zápasy jste vstřelili dvě branky. Góly nepadaly ani v posledních přípravných zápasech. Dá se mluvit o nějaké střelecké krizi?

Skoro všechno, do čeho jsme na podzim kopli, nám spadlo do branky. Je pravda, že momentálně se trošku střelecky trápíme. Nezbývá než se snažit to prolomit, nejlépe už v Příbrami.

Může mít vliv na dvě domácí jarní prohry i to, že trénujete kvůli rekonstrukci na hlavním stadionu jenom dvakrát týdně?

To hřiště známe, v tom není problém. Kvalita trávníku není dobrá, je sice stejná pro oba mančafty, ale mužstvo, které tvoří a snaží se kombinovat, je na tom hůř. Není to ideální, už se těšíme na novou trávu, ale zatím se s tím musíme srovnat.

Bude zápas v Příbrami o něčem jiném?

Doufám, že ano. Hlavně bychom se nechtěli vracet bez bodů. Příbram odehrála slušný zápas proti Boleslavi, ale vybouchla na Bohemce, budou si chtít napravit reputaci, ale to my také. Nebude to jednoduchý zápas, přes zimu docela posílili. Přišel Bednář, hodně dobrý je na levé straně Zeman a daří se i Pilíkovi. V obraně nebude hrát vyloučený Zápotočný, doufám, že to bude naše výhoda a využijeme ji.

Už v úterý máte před sebou domácí předehrávku proti Teplicím…

Jsou herně někde jinde jako Hradec nebo třeba Budějovice, chtějí hrát fotbal a mají na to technické hráče. Nehrají na brejky jako kluby, které bojují o záchranu. Bude to úplně jiný zápas, čekám, že z obou stran víc útočný. Doufám, že konečně prolomíme tu domácí smůlu a body zůstanou v Hradišti.